Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caparo T1 se světu živě předvede v Goodwodu

Nadim Eid
Diskuze (9)
Caparo T1 se poprvé představilo veřejnosti na monackém autosalonu v dubnu minulého roku. Nyní společnosti Caparo Vehicle Technologies oznámila účast modelu T1 na festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Caparo T1 se poprvé představilo veřejnosti na monackém autosalonu v dubnu minulého roku. Nyní společnosti Caparo Vehicle Technologies oznámila účast modelu T1 na 15. festivalu rychlosti v Goodwoodu, konaném od 22. do 24. června 2007. Za účastí více jak 500 světových novinářů, fotografů a televizních štábů chce nová civilní formule 1 v Goodwoodu ukázat světu své schopnosti.

Caparo T1, vyvinutý bývalými inženýry McLarenu, chce zákazníkům nabídnout takový pocit z jízdy, jako by jeli ve formuli jedna. Vůz těží z neuvěřitelné hmotnosti 500 kilogramů. Nový celohliníkový motor o objemu 3,5 litru, vyvíjený přes 12 měsíců, nabídne výkon 147 kW na litr zdvihového objemu. Spojen je se šestistupňovou sekvenční převodovkou s řazením pod volantem. S touto výkonovou hmotností vystřelí Caparo T1 na 100km/h za 2,5 vteřiny a zastaví se až u hodnoty 322 km/h. Přitom při příčném zrychlení a brzdění zažijete přetížení neuvěřitelných 3g. Karoserie Capara je vyrobena za použití nejmodernějších materiálů a technologických postupů. Výrobní ředitel Ben Scott-Geddes prohlásil, že novým Caparem T1 chtějí ukázat všem výrobcům automobilů a jejich dodavatelům nové a pokrokové technologie v reálu.

Do prodejní sítě společnosti Cars International se vůz dostane v létě letošního roku. Caparo T1 je určen jen opravdu solventním zákazníkům, o čemž svědčí také cena. Cena bez daně je stanovena na 180 000 liber (cca 7 415 000,- Kč).

Nadim Eid
Diskuze (9)