Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Češi stále upřednostňují bílá a šedá auta. Čím to je?

Diskuze (147)
Podíl bílých vozů mezi nově prodávanými auty za deset měsíců letošního roku byl 29 %, pro šedou barvu se rozhodlo 24 % zákazníků.

Češi nakupují auta nejčastěji v bílé, šedé nebo modré barvě. Jejich pořadí je přitom stejné jako loni. Volba konzervativních barev souvisí s tím, že tři čtvrtiny vozů pořizují firmy. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců aut.

Podíl bílých vozů mezi nově prodávanými auty za deset měsíců letošního roku byl 29 procent, pro šedou barvu se rozhodlo 24 procent zákazníků a pro modrou 14 procent. Následují červená a černá barva.

Některé značky s přehledem nejpoužívanějších barev nekorespondují a je pro ně charakteristická jiná skladba. Například u Ferrari jasně dominuje červená s podílem 50 procent, u Maserati nebo Porsche zase vede černá. Vozy nejprodávanější značky Škoda se nejvíce prodávají v šedé barvě, těsně následované bílou. Stejné pořadí je i u japonské Toyoty.

Prodej nových osobních aut klesl od ledna do října meziročně o 0,53 procenta na 227.488 vozů. V samotném říjnu se prodej snížil o 15 procent. První je značka Škoda se 72.646 registrovanými osobními vozy, následují Volkswagen s prodejem 21.556 aut a Hyundai.

Diskuze (147)
Avatar - Barrichello
21. 11. 2018 20:20
Re: Nuda
bílou jde nejlépe dozdobit doplnky, jde k tí totiž úplně vše >:D
Avatar - Beefcake
20. 11. 2018 20:58
Nuda
Lebo maju radi nudu a u vacsiny aut je biela stale bezpriplatkova ?
Avatar - Hammunasakra
20. 11. 2018 17:04
Re: A je barva důležitá?
No nenarazila = jestli narazí teď neb až příště = nikdo neví ;-)

Co s jakoeuro5 nafťákama který sou v reálu spíš 3-4 = fakt nevim. Chápu že nedělat nic a nechat je 15 i víc let jezdit = neni to pravý ořechový. Ale co s tim = to je taky složitý

Avatar - Barrichello
20. 11. 2018 16:10
Re: A je barva důležitá?
umáš číst?

Je třeba podotknout, že DUH prozatím ve svém tažení nenarazila na pomalu jakýkoliv odpor. Jejím posledním „zářezem” je zákaz starších dieselů Essenu, který se přelomově týká i některých úseků klíčové dálnice A40.

Já tady čtu, že DUH všechno prochází, nějak není důvod že by jim neprošlo ani toto.
Avatar - Hammunasakra
20. 11. 2018 14:30
Re: Bílá liga je bílá bílá..
Ale maj = jen dneska směj a můžou i jiný věci = tak utrácej za ně

A my zdaleka nejsme po socialistickym propadu v hodnotě nějakýho čtvrt trilionu korun = v pohodě. Bude to trvat minimálně eště jednou tak dlouho = než zas budeme tam kde sme byli než to tu začal ovládat komunsita

Tak nehledej chyby všude jinde = než kde sou :-)

Na co kdo čumí a co dělá je jeho věc = tim že lidem 90% věcí nedáš neumožních zakážeš jako komunista = tim nic nevyřešíš

Zajistíš leda zaostání která se pak musí dávat desítky let dohromady. Tohle si pouštěj denně před spanim [odkaz]