Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Česko bude mít třetí anketu Auto roku: Hlasovat budou jen dovozci a prodejci

Diskuze (4)
Vedle tradičního Auta roku SDA a novinářského Auta roku KMN vznikne třetí anketa, kde budou hlasovat jen dovozci a výrobci automobilů.

Pro příští rok vznikne třetí česká anketa „auto roku“. Hlasovat v ní budou jen dovozci, výrobci a také prodejci automobilů.

Od nové ankety si organizátoři slibují, že výsledky nebudou ryze subjektivní jako v případě novinářského hlasování Auto roku KMN, ani tak ovlivnitelné jako při hlasování přes SMS v tradičním Autu roku.

Hlasovat se bude podle jasně stanoveného klíče. Hodnoceny budou všechny důležité vlastnosti každého modelu a do výpočtu celkového ohodnocení budou zahrnuty i na body převedené veškeré technické parametry auta.

Hlasování prodejců zaručí, že bude zohledněn tržní význam jednotlivých značek, aktivita jednotlivých značek i dealerství. Nehrozí proto, že by se vítězem stal málo prodávaný „outsider“, který se může v současných anketách prosadit i jen díky přízni automobilových novinářů nebo díky okouzlení hlasující veřejnosti.

Jediná „objektivní anketa o Auto roku na českém trhu“ by měla být poprvé uspořádána v roce 2012.

Poznámka redakce (2.4.2011):
Vážení čtenáři, zřejmě jste tento náš aprílový šprým rozpoznali, přesto raději dodáváme, že ne vše co je v této zprávě je skutečně tak, jak uvádíme.
Jejím smyslem bylo pobavit vás, resp. přimět vás k zamyšlení nad absurditou některých událostí a rozhodnutí. Omlouváme se, pokud jsme vás zmátli.
Až do 1.dubna 2012 od nás čekejte už jen seriózní zpravodajství ze světa aut.

Diskuze (4)
1. 4. 2011 18:13
1. apríl?
Fajn pokus... Z princípu, dovozci a predajcovia pravdepodobne nikdy nebudú objektívny. Už len z princípu. Ak som dovozca Škody a chcem aby sa predávala, nevyhlásim za auto roku napríklad Fiat, že? ;-)
Avatar - Well-being
1. 4. 2011 13:10
Jo jo
Nejlepší je taková anketa, kterou si zfalšuji sám ... ;-)
1. 4. 2011 11:26
A proč ne?
když mohou soudci rozhodovat o svých platech, tak dovozci o nejlepším voze ;-) . Proč by tohle měl být Apríl, když celý zbytek roku mi občas připadá jako 1.duben?