Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autem roku 2011 v ČR je Mercedes-Benz SLS AMG

redakce AUTO.CZ
Diskuze (55)
Na vítězném voze Mercedes-Benz SLS AMG odborná porota i veřejnost ocenily především jeho technickou vyspělost spojenou s emocemi.

Absolutním vítězem ankety Auto roku 2011 v ČR se stal sportovní Mercedes-Benz SLS AMG. Ve finále porazil Kiu Sportage, BMW 5, Ford C-Max a Alfu Romeo Giulietta, které vyhrály v jednotlivých kategoriích. Oznámily to dnes Sdružení automobilového průmyslu a Svaz dovozců automobilů, které soutěž pořádají.

Vítěze z celkem 42 přihlášených automobilových novinek vybírala odborná 38členná porota společně s veřejností. V letošním ročníku hlasovalo přes 78.000 lidí. Loni soutěž vyhrála Škoda Yeti.

Na vítězném voze Mercedes-Benz SLS AMG odborná porota i veřejnost ocenily především jeho technickou vyspělost spojenou s emocemi.

Ve srovnání s předchozími ročníky ankety, kdy byla jedním z hlavních hodnotících kritérií cena vozu, jde podle organizátorů o určitý posun ve vnímání automobilů a jejich posuzování.

Vítězem celoevropské ankety Car of the Year 2011 se stal Nissan Leaf.

Českým Autem roku Klubu motoristických novinářů se stala Alfa Romeo Giulietta.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (55)
Avatar - jazva
21. 1. 2011 01:36
Re: šetřílci
a nemá to automatickú roletku v kufri. má to viac ako 51kW, čiže je to totálne nebezpečné.
:no:

Ách ty naša roletka... >:-[]
20. 1. 2011 23:53
Re: Výsměch anketě!
Asi máš pravdu... Na moc těch "automobilů roku v ČR" si nevzpomenu... Je pravda, že většinou to vzhledem k vrozenému (a dle mého zcela přirozenému) patriotismu hlasujících byly automobily značky Škoda. Většinou tedy vozy pro "masy". Vozy, které měly předpoklad stát se na našem trhu a silnicích dominantní většinou. A takové vozy by dle mého názoru měly tento titul získávat. Buďto vozy které mají perspektivu (díky svým kvalitám,ceně a potřebám zákazníků) "motorizovat" veřejnost, nebo vozy které přijdou s něčím revolučním ( Mercedes 300 SL, Citroen DS, Renault 5, Volkswagen Golf...) a posunou automobilový průmysl někam dál...

Ale je to jen můj názor. Nikomu ten jeho neberu. SLS AMG se mi moc líbí a kvality uznávám i když jsem s ním osobně ještě neměl tu čest...
Ale ve spojení ankety Auto roku v ČR 2011 a Mercedesu SLS AMG si já osobně za pár let vzpomenu jen na komický "úlet" :-)
Avatar - white label
20. 1. 2011 23:42
Re: Zdravý rozum existuje
Pokud zvolíš auto pouze rozumem, budeš mít (logicky) "nejrozumnější" auto...
Pojem nejlepší je příliš absolutní a zároveň "obecný" na to, aby se dal objektivně a zároveň jedinečně přiřadit něčemu, jako je kokrétní (jediný) automobil, při posuzování totiž velmi záleží na hledisku a individuálních prioritách..
Avatar - Kolouš
20. 1. 2011 22:04
Re: paradne auto roku
dle poctu objednavek asi tak 14,5-krat vic nez na slovensku, Brandone Walshi! :-!
20. 1. 2011 20:31
Re: paradne auto roku
Jo, tak to je dobrej příměr. Zkusme to poradit Maláčový, co na to řekne.