Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete vyrábět vlastní muscle cary? Na prodej je továrna Holdenu!

Michal Fokt
Diskuze (11)
Koncern General Motors se chystá ukončit výrobní aktivity v Austrálii a k mání je celý výrobní závod včetně kompletní linky!

Že se z Austrálie stane importní trh koncernu GM, se už nějakou dobu ví. General Motors už v roce 2013 oznámil, že uzavře továrnu Holdenu v Elizabeth a auta bude k protinožcům už pouze dovážet. Důvodem je silný australský dolar a s ním související vysoké výrobní náklady, ale také slábnoucí poptávka po autech z tamního portfolia. Vloni už došlo k uzavření motorárny ve státě Victoria a letos dojde ke kompletnímu uzavření fabriky.

O práci tak přijde 1600 lidí, kteří se přidají k 1300 z motorárny a zredukovaného vývojového oddělení. Takové věci se prostě stávají, Ford učinil v Austrálii totéž v roce 2016 a Toyota se chystá ke stejnému kroku letos. Zajímavé ovšem je, že GM je otevřeno případným nabídkám na odkup celé továrny včetně výrobní a montážní linky.

Součástí nabídky sice nejsou intelektuální práva na výrobu dotyčných aut, mezi něž patřily i osmiválcové musclecary s přídomkem SS nebo policejní Caprice Police Patrol Vehicle, ty by zřejmě byly otázkou dalšího (nejspíš neúspěšného) jednání nebo přestavby linky a výměny lisovacích forem, ale i tak jde o zajímavou nabídku. Tedy pro někoho, kdo je ochoten a schopen rozjet vlastní produkci...

Michal Fokt
Diskuze (11)
15. 7. 2017 16:59
Re: Nedá mi to
To istotne nie ;)
Avatar - Googelit
15. 7. 2017 13:55
Re: Nedá mi to
Holden = ex Gilgit
Avatar - praděda7
14. 7. 2017 23:05
...Holden pochoval silný dolar?
....vedle jak ta jedle. Australskou car industry pochovaly nenasytné, militantní odbory a vlády, které se jim nedokázaly postavit. Vím o čem mluvím...žil jsem tam a pracoval 40 let. :-!
Avatar - JohnyRnR
14. 7. 2017 18:31
Efijy?
I s konceptem Efijy? :-!
Avatar - holden2
14. 7. 2017 14:45
Re: Nedá mi to
v austarlii mozna, ikdyz o tom pochybuju, nicmene u nas plati ze skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje