Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Caprice PPV míří do posledního modelového roku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Chevrolet uvedl sedan Caprice v provedením Police Patrol Vehicle na severoamerickou půdu od modelového roku 2011 a nyní se připravuje na jeho odchod ze scény.

Chevrolet Caprice je jméno, jehož tradice sahá až do druhé poloviny šedesátých let dvacátého století. Na severoamerickém trhu hrála tato modelové řada ve čtyřech generacích velkých sedanů, kombi, kupé i kabrioletů prim v letech 1966 až 1996.

Následující pátá generace z let 1999 až 2006 byla určena pro Střední východ a vycházela z tehdejších velkých sedanů značky Holden. Podobná situace se opakuje i u šesté generace uvedené v roce 2006 na Střední východ a od podzimu roku 2010 nabízené i na severoamerickém trhu, kde je Caprice k dispozici výhradně jako Police Patrol Vehicle (PPV).

Kariéra tohoto vozu se ovšem blíží ke konci a důvodem je samozřejmě plánované ukončení výroby sesterských modelů značky Holden, z nichž Caprice PPV vychází. Pro modelový rok 2017 se tento policejní speciál přesto dočkal několika drobných úprav ve výbavě.

Chevrolet zúžil nabídku odstínů laků karoserie ze šesti na čtyři, jimiž jsou bílá, červená, černá a stříbrná metalíza. Další změna se týká interiéru, kde již nebude k dispozici provedení s látkovým čalouněním zadního sedadla, ale pouze vinylem potažená lavice.

Beze změny zůstává přepážka oddělující prostor zadních sedadel od předních, která stojí za rozdělením hlavových airbagů ze dvou na čtyři, z nichž ty přední jsou standardem stejně jako čelní a boční airbagy, zatímco zadní jsou dodávány na přání.

Chevrolet Caprice PPV má být i ve svém posledním modelovém roce k dispozici s vidlicovým šestiválcem o objemu 3,6 l a výkonu 224 kW (304 k) nebo vidlicovým osmiválcem, poskytujícím z objemu 6,0 l výkon 265 kW (360 k). Oba motory jsou standardně spojeny se šestistupňovou automatickou převodovkou, jejímž prostřednictvím pohánějí zadní kola.

Po ukončení produkce Caprice PPV mají zůstat v nabídce policejních vozidel značky Chevrolet pouze modely Impala a Tahoe.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)