Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Code 130R Coupe: Baby Camaro

Diskuze (0)
Chevrolet chce oslovit mladší publikum. Připravil proto koncept malého kupé se zadním pohonem.

Úspěch Hyundai Genesis Coupe nebo nadšené přijetí Toyoty GT 86 a Subaru BRZ nejspíš nedávají spát dalším automobilkám. Chevrolet proto na autosalon do Detroitu přivezl koncept Code 130R Coupe.

Automobilka si uvědomuje potenciál kupní síly 80 milionů Američanu mladších 30 let. Podle požadavků zjištěných průzkumem mezi touto generací vznikla kompaktní tříprostorová karoserie s jedním párem dveří.

Vůz s celkovou délkou jen 4396 mm a rozvorem 2775 mm svým designem vzdáleně připomíná Chevrolet Camaro, ale také kupé BMW řady 1.

Červená karoserie s 20palcovými zlatými koly ukrývá přeplňovaný čtyřválec 1,4 Ecotec. Ten dává z relativně skromného objemu 110 kW a 200 Nm. Spalovacímu, podélně uloženému motoru pomáhá elektrická jednotka eAssist, zatím blíže nespecifikovaných parametrů.

Oba motory pohání zadní kola, a to skrze šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovkou.

Aby vůz zaujal mladou generaci, sází na moderní komunikační technologie – konkrétně aplikace pro smartphony, WiFi hotspot, harddisk pro ukládání hudby nebo multimediální rozhraní Chevrolet MyLink.

O případném zahájení výroby se automobilka zatím nezmiňuje. Pokud by se ale vůz vyráběl, jeho základní cena má být menší než 20 tisíc dolarů, tedy kolem 400 tisíc korun.

Diskuze (0)