Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Corvette Stingray Premiere Edition Convertible pro rok 2014

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Chevrolet představuje novou limitovanou edici Corvette Stingray s plátěnou střechou a spolu s ní uvádí řadu doplňků a suvenýrů pro fanoušky svého sportovního modelu.

V létě letošního roku bylo odhaleno první limitované provedení Corvette Stingray Premiere Edition s karoserií kupé v modrém laku Laguna a interiérem v hnědém odstínu Brownstone. Nyní je zde druhá početně omezená série, jejímž základem je provedení s plátěnou střechou.

Chevrolet Corvette Stingray Premire Edition Convertible pro rok 2014 vznikne v počtu 550 vozů, které bude spojovat tmavě zelený lak karoserie Lime Rock v kombinaci s hnědou střechou i interiérem v odstínu Brownstone.

Stejně jako v případě kupé Premiere Edition i tato edice je založena na nejvyšším modelu 3LT. Součástí její standardní výbavy jsou mimo jiné prvky z uhlíkových vláken v interiéru, sportovnější výfukový systém, tlumiče Magnetic Ride Control a paketem Z51, zahrnující elektronický samosvorný diferenciál, chladič převodovky a diferenciálu, výkonnější brzdový systém a aero paket, zvyšující stabilitu vozu při vysokých rychlostech.

V přídi limitované edice je stejně jako u standardních verzí Corvette uložen small block LT1 V8 o objemu 6,2 l s přímým vstřikováním, plynule proměnným časováním ventilů a deaktivací poloviny válců. Má výkon 456 koní (335 kW) a točivý moment 610 Nm. Tato síla je přenášena prostřednictvím sedmistupňové manuální převodovky na zadní kola.

Kromě laku karoserie, odstínu čalounění a bohaté standardní výbavy se Premiere Edition od standardních Corvette Stingray odliší i specifickými litými koly, pětidílnou sadou zavazadel značky Thule a číslovanou plaketou.

Pro severoamerický trh je cena Corvette Stingray Premiere Edition Convertible stanovena na 77.450 amerických dolarů (zhruba 1.573.000 Kč) a první vozy mají k prodejcům dorazit začátkem roku 2014.

Nejen pro příznivce Corvette, jimž jejich rozpočet nedovoluje pořízení skutečného vozu, si Chevrolet připravil celou řadu novinek od plnicího pera s logem Corvette, přes hru Monopoly a náramkové hodinky až po sběratelské modely a elektrické autíčko pro děti s designem Corvette Stingray modelového roku 2014.

Majitelé nové Corvette Stingray si pak mohou objednat až třídenní kurz řízení svého vozu v Ron Fellows Performance Driving School nebo u Bob Bondurant School of Performance Driving, které je poskytováno ve spolupráci s automobilkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - 3_diamanty
28. 11. 2013 08:47
Re: Neviem, cim to je
no jo, vyklapacky su dnes uz out, uz ich nema ani lambo ani ferrari a prave taliani ich kedysi tiez hojne vyuzivali, v dnesnej dobre "optiky" a hrania sa so svetlami a diodami a roznymi tvarmi ake nam umoznuje dnesna vyspela doba vyuzit su vyklapacky uz vazne minulostou , navyse zrejme zvysuju pri vyklopeni aj spotrebu a aerodynamicky hluk, je to logicke ze vyrobcovia od nich upustili a ani mne sa nikdy velmi nepacili
27. 11. 2013 23:46
Re: Neviem, cim to je
Velku zmenu tvare robi vynechanie vyklapacich svetiel, ale tie su vraj nemoderne, ci co som cital. Kazdopadne je to skoda po 4generaciach, asi to spravilo na Vette tuctovejsiu tvar.
Avatar - Sumi2000
27. 11. 2013 23:00
Re: Tohle ne
Barva se dá změnit.. ;-)
Jinak parádní auto! :yes:
Avatar - 3_diamanty
27. 11. 2013 22:31
Re: Neviem, cim to je
sice je pravda ze mam rad dizajn starsich aut a zvlast takych ako napriklad model corvette ale musim aj priznat ze nove corvette ma velmi ocarilo prave tym ze je ake je a ze je akesi "ine" voci predchodcom, akesi "prelomove" a akesi technokraticke v dizajne a zaroven velmi elegantne, paci sa mi, a dokonca mozno najviac zo vsetkych modelov corvetty ake doteraz vznikli, ale je to len moj nazor. Niekomu sa paci 1 generacia najviac inemu 5ta dalsiemu 6ta, kazdy to vidi inak

[odkaz] , velmi pekna bola aj podla mna 3 generacia corvetty
Avatar - speeder75
27. 11. 2013 22:14
Tohle ne
Takové barvy vypadají skvěle na Jaguáru, ne tady. Nová Corvette má hodně ostré rysy, to si přímo říká o křiklavé závodní barvy.. :-|