Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler: Divize SRT (Street and Racing Technology) se vrací

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
V letošním roce nově zřízená divize SRT je zodpovědná za výkonné modely koncernu Chrysler Group LLC. V rámci propagace nyní tato divize spustila akci s názvem SRT High Performance Tour.

V první polovině letošního roku Chrysler Group LLC provedla několik změn ve vedení svých značek a z označení SRT se stalo nyní jméno pro samostatnou divizi. Hlavní činností SRT je vývoj výkonných modelů pro Chrysler, Dodge i Jeep. Zároveň se zde bude pracovat na závodních vozech jednotlivých značek.

V červnu letošního roku byl prezidentem a generálním ředitelem divize SRT jmenovám Ralph Gilles, který je i nadále zodpovědný za design exteriérů a interiérů všech nových modelů značek Chrysler, Dodge, Jeep a Ram Truck.

Jméno divize SRT v současnosti nesou modely Dodge Charger SRT8, Dodge Challenger SRT8, Chrysler 300 SRT8 a Jeep Grand Cherokee SRT8. Všechny tyto vozy se letos představily v provedení pro modelový rok 2012.

Divize SRT vyslala čtveřici těchto automobilů spolu se čtyřmi tiskovými mluvčími na akci s názvem SRT High Performance Tour. Ta byla odstartována 12. srpna v Auburn Hill v Michiganu u Walter P. Chrysler Museum.

Během turné trvajícího téměř tři měsíce navštíví čtveřice mluvčích se svými vozy více než 40 severoamerických měst. Zde budou představovat vozy divize SRT. Cestu celého týmu je možné sledovat na webu drivesrt.com a během celé akce mají vznikat videa, která bude možné sledovat na kanále youtube.com/DriveSRT.

Cílem SRT High Performance Tour je tradiční SEMA Show v Las Vegas, které se letos koná od 1. do 4. listopadu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
22. 8. 2011 22:15
Re: Dodge Challenger
Charger je fajn, ale Challenger je pecka, navíc pro milovníky výkonu a drftů je tu další možnost jak to poladit.... Z té 6,4 se dá vymáčknout mnohem víc než 470 HP, stačí pár drobných úprav a 550 HP je na světě a kdo to má z konkurence a za kolik, že >:D
Avatar - HEMI
22. 8. 2011 00:05
Re: Dodge Challenger
ja som na tieto emócie u divízie SRT už dávno zvyknutý :-) takže ich ovládam, ako tak >:D
Každopádne jasná voľba Challenger SRT8 392 vo farbe Green with Envy alebo Brilliant Black Crystal Pearl... navyše s Tremec-om TR6060 :-! A potom možno namontovať Cobra Atack, to je pak zvuk :yes:
Inak ani ostatné mašiny nie sú na zahodenie, bral by som v nasledovnom poradí:
2. Charger
3. 300C
4. Grand Cherokee
Avatar - Lonestarstate
19. 8. 2011 14:16
Dodge Challenger
Právě jsem si poslintal monitor :-)