Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C3 WRC a jeho testování v Portugalsku (nové foto a video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Citroën navazuje na první sérii snímků svého nového soutěžního speciálu novou sadou záběrů a krátkým videem, nabízejícím nový pohled na vůz, který vychází ze třetí generace modelu C3.

Citroën Racing necelý měsíc po prvním poodhalení podoby připravovaného nástupce DS 3 WRC z jeho prvních jízdních testů z jihu Francie se nyní pochlubil novými fotografiemi a videem z testů, při nichž se nový C3 WRC vydal do Algarve na jih Portugalska.

Druhá sada testů umožnila během čtyř dnů vyzkoušet nový vůz v různých klimatických podmínkách. Kris Meeke, Paul Nagle, Stéphane Lefebvre a Gabin Moreau se s prototypem nového soutěžního speciálu projeli v dešti, kroupách, mlze a nakonec i za slunečného počasí.

Laurent Fregosi, technický ředitel Citroën Racing, uvedl, že testy prototypu C3 WRC mají několik cílů, kdy se tým zaměřuje na nastavení pohonné jednotky i podvozku a zároveň zajištění co nejlepších podmínek pro posádku v interiéru.

Pro Citroën Racing začal Laurent Fregosi pracovat v roce 1995 po své promoci a podílel se tehdy i na přípravě speciálů ZX pro Rallye Paříž-Dakar a následně pracoval na programu Xsara Kit-Car. Od roku 2005 byl hlavním inženýrem pro vývoj podvozků a začátkem letošního roku převzal pozici technického ředitele.

Podle Fregosiho je již nyní pro celý tým, který se více než rok věnuje projektu C3 WRC, velmi uspokojující vidět, že první prototyp dokončil první testovací jízdy v náročných podmínkách tratí bez větších problémů.

První prototyp nového Citroënu C3 WRC byl údajně sestaven za dobu kratší než je jeden měsíc. V současnosti se již pracuje na druhém vozu, s nímž mají probíhat testy na tratích s asfaltovým povrchem.

Cílem Citroën Racing je dokončení vývoje a získání homologace pro start na Rallye Monte Carlo pořádané ve druhé polovině ledna roku 2017.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Intercool
19. 5. 2016 18:04
wrx
Už se těším, až jí někdo postaví na rallycross.