Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C5 2013 s faceliftem a doplňkovou výbavou

Aleš Dragoun
Diskuze (24)
Poslední stylistické změny zaznamenal Citroën C5 na podzim 2010. Pro nový modelový rok se zvenčí změnil jen minimálně, byla navíc rozšířena výbava.

Stylizované zakulacené šípy, které Citroën používá jako logo již skoro tři roky, dosud na některých modelových řadách chyběly. U C5 jsou součástí masky, respektive v případě horního dokonce kapoty. Není divu, že při decentních úpravách vzhledu před dvěma lety na ně Francouzi nesáhli.

Došlo na ně až nyní a přesně odpovídají emblému. Tvary mlhovek i pásy diod pod předními světlomety, které se na tomto místě objevily právě až v roce 2010, zůstaly nedotčeny. Není tedy divu, že Citroënu ani nestálo za to nafotit novou kolekci firemních fotek, jen prostě zodpovědní činitelé nechali modifikovat ty starší.

C5 nyní dostala v obou karosářských variantách sedmnáctipalcová litá kola Egée. Nejsou vždy součástí výbavy, u nižších stupňů se za ně připlácí. Paletu barev karoserie rozšířila hnědá Guaranja a C5 Exclusive nabízí nové čalounění v kombinaci kůže-látka a dekorativní prvky, které dosud na palubě neměla.

Tam se objevuje i navigace eMyWay spojená se systémem Connecting Box. O co jde? Sdružuje USB zástrčku, klasický jack a Bluetooth hands-free sadu. Tourer má navíc k navigaci ještě couvací kameru, která v sedanech chybí. Dotyková obrazovka eTouch byla již k mání dříve, o tradičním hydropneumatickém odpružení nemluvě. Jeho poslední generace nese název Hydractive III+. C5 může mít ale rovněž klasické ocelové pružiny.

Druhé generace se ve verzích sedan a Tourer prodalo od začátku roku 2008 již přes 400 tisíc kusů, což sama automobilka považuje v současné nabité konkurenci střední třídy za úspěch.

Aleš Dragoun
Diskuze (24)
Avatar - Hammunasakra
6. 7. 2012 11:24
Re: ten facelift
S tou spolehlivostí je to (až NEuvěřitelné) "ultraklišé" - výmluvný je nejnáročnější německý test SPOLEHLIVOSTi (na 100.000 km a pak "plné" rozebrání vozu) - kde C5 2.0 HDi 120 kW skončil mírně NADprůměrně, přesně mezi vozy AUDi (A4 2.0 Tdi a A6 V6 ;-)
Avatar - Hammunasakra
6. 7. 2012 11:21
Re: ten facelift
Sama bych to "lépe" NEřekla.. :-)
Avatar - PeterLuk
3. 7. 2012 19:59
Re: :)
Dík... :-)
Avatar - Aladeen
3. 7. 2012 18:57
Re: :)
Peter , vyzerá to celkom sluše, črty z C4 Aircross (svetlá) tam pekne vynikli :-) Celkovo sa mi to zdá ako dobrý jemný Facelift , lepší ako od citroenu lebo tam doslova laik nič nevidí :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
3. 7. 2012 18:12
Re: fotka z 2011 ;)
Takhle to ale Opel/Vauxhall dělají co pamatuju. Vždyť je to téměř identické auto.