Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS High Rider: První fotografie interiéru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Citroën DS High Rider se sice představil již v březnu na autosalonu v Ženevě, ale až do dnešního dne držela francouzská automobilka pod pokličkou jeho interiér, který se právě dnes představuje na prvních fotografiích.

Citroën bude v letošním roce s velkou pravděpodobností pokračovat v rozšiřování své luxusnější řady DS a koncept DS High Rider tak dělá předskokana připravovanému sériovému modelu.

V Ženevě představil DS High Rider pouze linie své karoserie a na první pohled do interiéru jsme si museli počkat. Citroën v tiskové zprávě doprovázející novou sérii fotografií vyzdvihuje luxusní provedení prostoru pro posádku, které má zároveň sportovní styl.

Sedadla, palubní deska i výplně dveří jsou čalouněny kvalitní kůží s kontrastními švy. S tmavým koženým čalouněním kontrastuje řada chromovaných dílů na palubní desce, středové konzole, výplních dveří i klasickém volantu, který nemá jako například modely řady C4 pevný střed.

Design interiéru má navazovat na linie karoserie Citroënu DS High Rider. Ten svými rozměry (délka 4,26 m, šířka 1,82 m a výška 1,48 m) spadá do nižší střední třídy a rozvíjí současný designový jazyk francouzské automobilky.

K pohonu DS High Rider slouží hybridní ústrojí s označením Full Hybrid 4, které kombinuje přeplňovaný vznětový motor umístěný vpředu s elektromotorem uloženým u zadní nápravy. Bližší informace o pohonném systému výrobce bohužel stále neuvádí.

Na koncept DS High Rider automobilka Citroën s velkou pravděpodobností naváže sériovým provedením DS4, které by se mohlo představit na podzimním autosalonu v Paříži.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
24. 4. 2010 10:34
Re: Kontury nové C4
Súhlasím ;-) krásny počin od Citroenu... ja by som ho tiež hneď bral :yes:
Avatar - Ghostyx
23. 4. 2010 23:34
Re: Kontury nové C4
Mas pravdu Citroen se nasel... :yes: Tyhle novy DS-ka jsou fantasticky, hned bych do nej sel. ;-) :yes:
Avatar - Perun
23. 4. 2010 17:18
Re: Kontury nové C4
Mě také volant s pevným středem nevadí.. jen ten u C4 nevypadá moc pěkně. Tenhle je o nečem jiném.
Ta sedadla, to je dlouholetá bolest.. ale karta se obrací ;-)
Avatar - Perun
23. 4. 2010 17:10
Re: Kontury nové C4
Je a není... experimenty vedoucí do slepé uličky jako odklon od digi ukazatelů u C3 a teď už i u C4, příliš extravagantní pojetí ztrátového projektu C6 a spousta dalších nedotažených řešení - a že bych mohl povídat..

Prostě zajímavé nápady, které ne vždy skončily úspěchem, protože je u Citroënu nedotáhli do konce.

Mám za to, že ta doba skončila... současná produkce je na míle vzdálená době před pár lety. Nic neskřípe a nebouchá, extravagance už není samoúčelná, motoricky není co vytýkat.

Citroën bude vždycky trochu jiný, než standardní konfekce.. dříve to ale ne vždy bylo ku prospěchu věci a když si můj kamarád nedávnou koupil novou C5 (po Xantii) jako služební auto, tak se mu kolegové jízlivě posmívali.. Tedy jen do okamžiku, než s ní do té firmy přijel a než se s ní svezli.. to jim pak úsměv ztuhnul.. ;-)
23. 4. 2010 16:44
Re: Kontury nové C4
Pevný střed už za ta léta s Citroenem ani nevnímám.
Centrální displej z C4 byl celkem fajn, i když do většího (či luxusnějšího) auta se asi moc nehodí. Nicméně doteď jezdím se zapnutým digitálním rychloměrem, po těch letech v C4 už analogové hodnoty neumím odezírat! :-)
A sedadla vypadají opravdu dobře, což také kvituji s povděkem.