Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën potvrdil premiéru a jméno nového konceptu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobilka Citroën oficiálně uvedla, že na svém stánku ve Frankfurtu nad Mohanem vedle sériových modelů představí také koncept odvozený od modelu Cactus.

První neoficiální informace o možném příchodu Citroënu inspirovaného sympatickým Méhari se objevily začátkem letošního léta a v průběhu prázdnin začal tento vůz dostávat ostřejší obrysy.

Nyní Citroën oficiálně potvrdil, že premiéra konceptu inspirovaného modelem Méhari proběhne na letošním zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem a zároveň zveřejnil jeho jméno, které zní Cactus M.

Krátkou zprávu se jménem konceptu a místem jeho premiéry pak doplňuje snímek se surfem ozdobeným logy nového Citroënu, který naznačuje, že Cactus M má být podobně jako jeho vzor zábavným plážovým vozítkem.

Citroën prozatím žádné další oficiální informace ke své novince neuvádí, ale britský Autocar zmiňuje, že francouzská automobilka nedávno požádala o ochrannou známku pro název e-Méhari, což může naznačovat, že koncept dostane čistě elektrický nebo hybridní pohonný systém.

Další spekulace se týkají samotné karoserie konceptu. Ta má představit další variaci na téma Airbump a podobně jako u původního Méhari nést jen lehkou plátěnou stříšku, i když se očekává, že bude mít s ohledem na bezpečnost cestujících mnohem blíže k současným konvečním kabrioletům.

Kromě konceptu Cactus M tam představí Citroën na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem rovněž modernizovaná provedení modelů C4 Cactus a C1.

Dále budou na stánku vozy jako faceliftované Berlingo Multispace nebo omlazený model C4. Očekávat máme rovněž plejádu ekologických motorů jako je diesel BlueHDI nebo benzinová jednotka PureTech.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - maros
25. 8. 2015 10:48
Správne rozhodnutí.
Modely Citroenu jako plážová vozítka, to není vůbec špatný nápad. Tady vidím ještě velký prostor pro kreativitu Citroenu a držím palce, hlavně proto, že u nás moc pláží není >:D