Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Clarkson netroškaří. Jen úvodní scéna The Grand Tour přijde na neskutečné peníze

David Bureš
Diskuze (29)
Nová show od Clarksona a spol. již brzy vstoupí na obrazovky. Zahájena bude opravdu spektakulární úvodní scénou.

Na novou automobilovou show bývalých moderátorů Top Gearu nedočkavě čekají miliony fanoušky po celém světě. Clarkson a spol. se přitom při přípravách pořadu nazvaného The Grand Tour rozhodně nenudí a hodlají diváky naprosto ohromit. Už úvodní scéna bude opravdu velkolepá.

Podle zdrojů britského bulváru na natáčení úvodní scény padlo 2,5 milionu liber, což je v přepočtu asi 77 milionů korun. To je opravdu hodně peněz, jenže tvůrci show The Grand Tour mají velkorysý rozpočet. Z dřívějších zpráv vyplývá, že na natočení 36 zatím plánovaných epizod (ve třech sériích) mají k dispozici 160 milionů liber, tedy zhruba 4,9 miliardy korun.

Taková částka znamená, že tvůrci mají trochu na rozhazování, jenže v případě natáčení úvodní scény mysleli autoři pořadu hlavně na ohromení diváků. Úvodní scéna, na níž padlo takřka osm desítek milionů korun, totiž bude zahrnovat záběry na 150 automobilů a šest stíhaček.

Úvodní scéna byla podle zákulisních zdrojů natáčena v údolí Lucerne v mohavské poušti na jihu Kalifornie. Clarkson, Hammond a May v ní mají jet ve třech Fordech Mustang v červené, bílé a modré barvě (odkaz na britskou vlajku), přičemž doprovázení mají být oněmi 150 auty, ale také 2.000 petrolheady a akrobaty. Použité automobily přitom nejsou jen tak ledajaké, v koloně se má mimo jiné objevit Bugatti Veyron. Snímek na Clarksonově twitterovém účtu naznačuje také účast Aston Martinu Rapide nebo Mercedes-AMG GT.

Jestliže se zprávy britského bulváru potvrdí, bude se jednat o vůbec nejdražší úvodní scénu k seriálu v historii filmu. Zároveň ale bude patřit i mezi ty nezajímavější, zvlášť pro automobilové fanoušky.

Automobilová show The Grand Tour bude dostupná prostřednictvím internetové služby Amazon Prime. První ze tří zatím plánovaných sérií bude mít 12 epizod, které budou vysílány s týdenním odstupem. Každá z nich bude mít zhruba 60 minut, jelikož ale pořad není na internetu omezen vysílacím časem jako v televizi, můžeme očekávat různě dlouhé díly.

David Bureš
Diskuze (29)
6. 10. 2016 11:19
Koho to ještě zajímá ???
Co kdyby šli už s těmi supersporty a drahými auty a stíhačkami do perdele ...
6. 10. 2016 07:13
Re: komediant
Kdybys ten díl aspoň chvíli sledoval pozorně a snad ho i pochopil, tak bys zjistil, že on právě vyzdvihoval diesel. Jak je tichý, jak jede a stačí na okruhu V8...
Ale překroutil jsi to slušně, o tom žádná.
5. 10. 2016 16:49
Re: komediant
Ked pozeras tie stare casti, tak v kazdej je narazka na diesel, ze ak chcete setrit prirodu, kvety a stromy, tak si kupite diesel. Ak ste zly ekolog, mate benzin. Za prve to dokazuje, ze Clark a spol nevedia o technike nic a zadruhe, vtedy bola taka doba, stare naftove taxiky do Londyna, stare cerven autobusy, limity na CO2 a dotacie na nizkoCO2 auta = naftove.
Avatar - positivemind
5. 10. 2016 11:07
Re: Nějak zvlášť nažhavenej
I po těch letech uměli překvapit, speciály měly furt grády a uměly pobavit. Cesta trucky, kde bylo vidět, že jsou skutečně nasraný a unavený nebo offroady v posledním dílu.
Avatar - Zappa
5. 10. 2016 10:24
Re: Skvěle vyřešený nástupce
:yes: