Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Crossover od Alfy Romeo: Tahle by mohl vypadat

Michal Fokt
Diskuze (13)
Střední SUV se stylistickými rysy sportovního sedanu Alfa Romeo Giulia – toto by mohla být podoba dalšího modelu milánské automobilky.

Alfa Romeo se vůbec netají tím, že jedním ze dvou existenčně klíčových modelů značky bude vedle sportovního sedanu střední třídy Giulia také od něj odvozené SUV – ne náhodou bude právě střední crossover druhým vozem nové éry (nepočítáme-li tedy trošku specifický sportovní model 4C), který v Miláně vznikne.

Je současně jasné, že design konceptu Kamal už je dávno překonaný a novinka jistě bude inspirována tvary sedanu Giulia. Z toho vycházel i designér Remco Meulendijk z RM Car Design, jenž navrhl možnou podobu SUV Alfa Romeo s nízkým pontonem, bohatým prosklením, velkými koly, malou světlou výškou a co především – přídí a masivním bočním prolisem, odvozeným od modelu Giulia.

S „alfími“ markantami dobře ladí i záď s horizontálně orientovanými svítilnami, barevně odlišeným difuzorem a čtveřicí koncovek výfuku. Jiným slovy – tohle není vůbec špatný pokus a sama automobilka má tímto nastavenu laťku hodně vysoko. Jak se jí Italům podaří překonat, uvidíme v příštím roce.

Michal Fokt
Diskuze (13)
10. 8. 2015 23:31
Re: Nezávislí grafici...
...mě nechávají již delší dobu zcela chladného. Komentoval jsem to už jednou tady [odkaz] (a očividně marně). Škoda času, místa a vůbec všeho. Snad se dočkám doby, kdy tyto jalové, nereálné, neodborné a někdy až hrůzné výplně prostoru odsud zmizí. :no:
Jen by to prospělo obecné úrovni tohoto webu.
10. 8. 2015 19:10
Re: Kamal
No na Giulii to skřípe a na tomhle renderu je to víc než hnustné, ale je to jen výplod nějakého patlala. Takže jsem "možná" a "někdy" zvědav na vzdálenou budoucnost ;-)
Avatar - lukas06
10. 8. 2015 18:11
Nezávislí grafici...
...nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že se chlubí čím dál horšími kreacemi....Toto je prostě hnus.... Nehledě na to, že to není nic, co by nezvládl počítačově trošku zručnější člověk.... Zvětšit výdechy, trošku natočit světla a máme nový pohled na věc, bez jakékoliv fantazie... To se pak fakt už jen člověk modlí, aby něco takovýho nikdy nevyjelo.... Ještě, že to nejsou kreace přímo od automobilek....
Avatar - Michal Fokt
10. 8. 2015 16:52
Re: vertikální?
33 stupňů. ;-)
10. 8. 2015 15:41
Re: Kamal
Bohužel máš pravdu, i když tak tvrdě bych to neformuloval. Je ale pravda, že právě na přídi design nové Giulie nejvíce skřípe...