Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Czechbus 2011: Chystá se 1. ročník autobusového veletrhu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Veletrh autobusů se uskuteční v listopadu 2011 v Praze.

Výstaviště v pražských Holešovicích se ve dnech 3. až 5. listopadu stane dějištěm prvního ročníku veletrhu autobusové dopravy s názvem Czechbus.

Na veletrhu se představí nejen výrobci autobusů a trolejbusů, velká pozornost bude věnována i nejrůznějšímu vybavení, doplňkům, informačním systémům či servisní technice pro tyto dopravní prostředky.

Významná část expozice představí alternativní pohony jako jsou stlačený zemní plyn (CNG) či elektromotory, prostor bude věnován také problematice organizace dopravy.

Podle mluvčí pořádající společnosti je autobusová doprava významným fenoménem současnosti, a to jak ve městech a regionech, tak i při dálkové přepravě. "Jedná se o výraznou komoditu, která si podle našeho názoru prostě zaslouží významné pozornosti. A takový veletrh u nás, ale i v širším středoevropském a východoevropském měřítku, chybí," uvedla mluvčí.

Záštitu nad veletrhem převzalo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO), Svaz průmyslu a dopravy a Hospodářská komora hlavního města Prahy. Generálním partnerem akce bude Dopravní podnik hlavního města Prahy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
22. 10. 2011 10:52
Re: SOR
Predsavzatia možno padli, ked Karosa prišla o svoje ja a zmenila sa na Iveco.
Držím SORu palce, v jeho autobusoch sa cestuje oveľa príjemnejšie a aj lepšie vyzerajú jak tie talianske šroty.
15. 7. 2011 16:11
SOR
Jak je videt, SOR se docela dari. Neni to tak davno, kdy sami deklarovali, ze chteji nabizet jen mensi busy, ktere Karosa nedela, ale kdyz vidim ty elektrokloubaky, firma miri dost vysoko! Drzim palce, at se dari, je hezke videt, ze nekdo u nas porad umi!