Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster Garmin: Navigace si našla cestu i do levného SUV

David Bureš
Diskuze (12)
Transylvánský horal bude mít díky navigaci lepší orientační smysl.

Dacia dosud nabízela navigaci pouze pro Lodgy, v rámci edice Duster Garmin se však navigační systém dostává také do nabídky tohoto SUV. V případě Dusteru nicméně není zabudovaná, ale přenosná.

Navigační přístroj Garmin Nüvi 2595 s 12,7centimetrovou obrazovkou je pro Duster Garmin dodáván s držákem na palubní desku a ochranným pouzdrem. V době životního cyklu výrobku zákazník získá bezplatné aktualizace map 45 zemí Evropy.

Navigace v reálném čas informuje o dopravní situaci, řidič se tak díky tomu bude moci vyhnout dopravním zácpám nebo uzavírkám. Funkce SmartphoneLink zase informuje šoféra o počasí a cenách paliv. Nechybí ani hlasové ovládání OneShot nebo Bluetooth.

Výbava Dusteru Garmin dále zahrnuje čtyři airbagy, posilovač řízení, elektrické stahování předních oken či dálkové ovládání centrálního zamykání. Za rádio s CD/MP3 přehrávačem, Bluetooth a ovládáním na volantu, rezervní kolo, přední mlhovky a manuální klimatizaci je ovšem nutné si připlatit.

Barvu karoserie je možné zvolit ze dvou laků – platinově šedého a perleťově černého, kola z lehkých slitin jsou 16palcová. U C-sloupku je umístěna samolepka s logem Garmin, název této americké firmy se objevuje také uvnitř, na předních sedačkách. Z designových prvků bychom měli zmínit rovněž chromovanou koncovku výfuku a černé střešní ližiny.

Nabídka motorů čítá benzinový 1,6 16V (77 kW) a turbodiesel 1,5 dCi ve dvou výkonových provedeních s 66 kW a 80 kW. Nabízen je také pohon všech kol, zážehová šestnáctistovka je dostupná i ve verzi spalující bioetanol.

Dacia potvrdila, že se tato edici Dusteru bude prodávat ve Francii, Polsku a Rumunsku. Ceny na francouzském trhu začínají na částce 13.790 eur včetně DPH (cca 342.000 korun) za vůz s agregátem 1,6 16V (77 kW) a poháněnými předními koly. Prodej automobilu odstartuje v říjnu.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - guze
19. 9. 2012 18:20
Re: zajimava nabidka
Proc ho teda srovnavas s Yetim?
Avatar - 3_diamanty
19. 9. 2012 16:17
DUSTER - legenda
:yes: :yes: :yes:

nadherne auto......
19. 9. 2012 16:07
Re: zajimava nabidka
ten kdo uvazuje o dusteru neuvazuje o nicem jinem, protoze pravdepodobne potrebuje pracanta do terenu. tak proc by uvazoval o yetinach, kugach, tiguanech?
Avatar - guze
19. 9. 2012 14:01
Re: zajimava nabidka
Máš pravdu, bohužel u Dusteru to byla manuální, u těch je to vcelku neobvyklé....
Avatar - Frasier
19. 9. 2012 13:42
Re: zajimava nabidka
Tak sa už Duster prevodovkou doťahuje na prémiu... aj A4-ke sa rozsypala prevodovka :-!