Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další razie kvůli emisím. Tentokrát v Daimleru...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (64)
Německá prokuratura prohledala 11 sídel automobilky Daimler ve čtyřech spolkových zemích. Razie byla spojena s vyšetřováním možných manipulací s emisemi a související klamavé reklamy, sdělila prokuratura ve Stuttgartu.

Vyšetřování Daimleru je součástí vlny pozornosti, kterou regulační a vyšetřovací úřady po celém světě věnují automobilkám od září 2015, kdy největší evropská automobilová skupina Volkswagen přiznala, že do naftových vozů instalovala zařízení pro manipulace s emisemi oxidů dusíku při testování. Daimler prohlídky potvrdil a uvedl, že s úřady spolupracuje.

Prokuratura sdělila, že do prohlídky 11 sídel Daimleru v Bádensku-Württembersku, Dolním Sasku a Sasku se zapojilo přes 250 lidí, včetně policie a místních vyšetřovatelů. Prohlídky iniciovalo vyšetřování "zaměstnanců Daimleru, kteří jsou podezřelí z podvodu a klamavé reklamy v souvislosti s manipulacemi s emisemi u naftových osobních vozů". Zdroj agentury Reuters řekl, že v případu není vyšetřován nikdo z vedení společnosti.

Vyšetřování zaměstnanců Daimleru v této věci prokuratura ve Stuttgartu oznámila v březnu. V dubnu firma sdělila, že ji kvůli nadměrným emisím dusíku z naftových vozů pomocí přídavných zařízení vyšetřují i americké úřady.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (64)
25. 5. 2017 12:43
Re: Zajímavé
A stejné motory u Renaultu Samsung nevadí. Zvláštní korejský přístup.
25. 5. 2017 09:50
Re: Zajímavé
To je sice pravda, ale nic to nemění na tom, že Nissan podváděl a byl pravomocně odsouzen stejně jako VW, který v Korei dostal také flastr. Konec konců i žaloby EPA v USA proti VW a nyní Fiatu lze označit za součást obchodní války a ochranu domácího trhu a jako revanš za velké pokuty americkým společnostem v EU (naposledy třeba Google).
25. 5. 2017 09:46
Re: Zajímavé
Pravda je, že to bylo po jednom kusu, ta auta určitě měla něco najeto atp. Těžko z toho dělat závěry. Ta studie nebyla o podvádění, ale o metodice jako takové - jak dobře reflektuje podmínky běžného provozu. Tohle rozebírali spíš vedle, nad rámec.
25. 5. 2017 08:19
Re: Zajímavé
Korejci se jen snaží zakázat prodej skoro všech dovážených aut. Je to snad nejvíce uzavřený trh na světě a prodávají se tam jen domácí značky.
25. 5. 2017 07:35
Re: Zajímavé
:yes: tak tak, ale diskusia s pogom na tému renault je zbytočná :-!