Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Den otevřených dveří Škoda Auto přilákal více než 80.000 návštěvníků

Jan Mička
Diskuze (9)
Akce pořádaná při příležitosti 120. výročí od založení značky přilákala rekordní počet návštěvníků. Dopravní komplikace však v Mladé Boleslavi nenastaly.

V sobotu 30. května proběhl v Mladé Boleslavi Den otevřených dveří Škoda Auto. Automobilka naposledy veřejnosti otevřela brány před čtyřmi lety a do svého hlavního výrobního zařízení nalákala více než 70.000 návštěvníků. Letos se jí však minulý výsledek podařilo překonat.

Den otevřených dveří, který probíhal od sobotního rána až do 16. hodiny odpolední, navštívilo více než 80.000 lidí. Při příležitosti 120. výročí od založení značky bylo po poprvé zpřístupněno oddělení pro technický vývoj, Škoda Designové centrum, a nechyběl ani bohatý doprovodný program. Akce se pro návštěvníky stala atraktivní hlavně proto, že si mohli prohlédnout montáž nových modelů, svařovnu a dokonce i skladovací prostory.

„Automobilka Škoda je dnes silná jako nikdy předtím. Bez silného týmu by však tento úspěch nebyl možný. Dnešní Den otevřených dveří je poděkováním všem našim zaměstnankyním a zaměstnancům a také jejich rodinám,“ řekl předseda představenstva Winfried Vahland.

Stovky aut už před devátou hodinou parkovaly na velkém záchytném parkovišti u letiště v Bezděčíně, odkud návštěvníky převážely do jednotlivých provozů autobusy. Od připraveného programu je neodradil ani občasný déšť. „Žádný problém jsme neřešili, žádný přestupek ve veřejném pořádku, ani dopravní nehody. Teď bude samozřejmě zvýšený nápor, když to bude odjíždět, ale také to odjíždělo průběžně. Policisté budou dopravu řídit, pokud by se to někde ucpalo," řekla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Jan Mička
Diskuze (9)
Avatar - white label
31. 5. 2015 23:11
Re: tak kdo byl
Avatar - white label
31. 5. 2015 23:08
Re: tak kdo byl
Tak tos mohl napsat trochu s předstihem, že ti zrovna vyšla směna, určitě bych tě přijel omrknout, takový exemplář se totiž hned tak nevidí. :*) ;-)
31. 5. 2015 16:46
Re: tak kdo byl
kdyby byl den otevrenych dveri v bance tak se pujdes podivat na opicky do banky a kdyz v zoo zak na opicky do vybehu.
31. 5. 2015 14:37
Re: tak kdo byl
Další adept na ban... Každý nemůže být manažer či bankovní úředník. Někteří lidé jsou šikovní i manuálně...
31. 5. 2015 14:24
Re: tak kdo byl
Pud nejseš levej a línej, tak tam můžeš dělat i s VŠ. Koneckonců dneska VŠ studuje skoro stejně lidí jako dřív učňák.