Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Extrémní bike Dodge Tomahawk v prodeji !

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Vánoce se blíží, a tak americký obchodní dům Neiman Marcus už nabízí drahé hračky. Tentokrát je to replika Dodge Tomahawk za 555 tisíc dolarů.

Na první pohled „to“ vypadá jako motorka, ale má „to“ čtyři kola a uveze jen jezdce. Studie ve stylu Art-deco, která zazářila přesně před 10 měsíci na detroitském autosalonu na stánku koncernu Chrysler se objevila v prestižním vánočním katalogu firmy Neiman Marcus. Desetiválec z Viperu V10 s pěti sty koňmi dodává tomuto monstru teoretickou možnost dosáhnout rychlosti blízké 400 mil/hod. Ručně sestavená „reprodukce“ Tomahawku je však určena pouze „výstavní účely“, nebude plně funkční a už vůbec ne na veřejných komunikacích. Obdiv sběratele a jeho přátel jistě vzbudí pohled jak na teoretické jízdní výkony tak i na cenovku. Poštákovi, který tento vánoční dárek přiveze, totiž vyplatíte 555.000 amerických dolarů.

Mimo exempláře, který je prodáván prostřednictvím vánočního katalogu, může být vyrobeno až 9 dalších kusů Tomahawku. Je-li to pro vás ten správný tip na vánoční dárek, nalistujte stranu 61 vánočního katalogu Neiman Marcus a za 90 dnů od zaslání objednávky jej máte doma.

Ondřej Láník
Diskuze (14)