Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kompletně odhalený facelift Škody Superb. Hledejte změny!

Martin Machala
Diskuze (54)
České dálnice už sice nějakou dobu brázdí lehce zamaskované modernizované superby, odmaskované fotky jsme však zatím ještě neviděli.

Když se nám v redakční poště objevila nabídka na odkoupení „špionážního“ videa faceliftovaného superbu, nejdřív jsem trochu váhal. Na videu jsem totiž na první pohled viděl stávající superb, jenom mírně zakamuflovaný. Modernizovaný kus potvrdil až kolega Jirka Baborský, který už upravený superb viděl na vlastní oči.

A bude to chtít hodně pozorné oko faceliftované provedení odhalit, což aktuální fotky jenom potvrzují. Podle ruského serveru Autoreview jde sice o čínskou verzi superbu, detaily však odpovídají tomu, co už o připravované modernizaci víme. Tedy jen mírně přepracovaná příď s novými světlomety (bi-xenony nahradí LEDky), upravená maska chladiče a nárazník (ten je asi nejvýraznějším faceliftovaným zásahem). Poprvé si díky „čínským“ fotkám můžeme prohlédnout také chromovanou linku, která propojuje zadní svítilny. Dočkat bychom se měli taky „dynamických“ blikačů, tedy efektního postupného rozsvěcování do strany. Proč ne. A pak už tu máme jenom nové designy litých kol.

Interiér by se měl lišit ještě míň, digitální přístrojový štít i nejnovější variantu infotainmentu má už stávající superb, vystačit si tak podle všeho budeme muset jenom s novými materiály. Uvidíme.

Video se připravuje ...

Z pohledu techniky bude jednoznačně největší novinkou plug-in hybridní verze, která spojí patnáctistovku TSI s výkonem 110 kW a elektromotor o 70 kW, čistě elektrický dojezd by měl činit sedmdesát kilometrů.

Na faceliftovaný superb dojde ve druhé polovině roku, přednost bude mít avizované malé SUV. A na konci roku potom největší bomba, čtvrtá generace octavie.

Martin Machala
Diskuze (54)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
17. 1. 2019 19:06
Re: X
Zase tolik Superbů kupodivu nepotkávám, natož to, co popisuješ, to už snad více Passatů. Superb je s přehledem nejkrásnější novodobá Škoda, o tom se nikdy hádat nebudu. Ale pořád je opticky těžkopádný, těžký na zadek jako všechny Škody. Přesto dávám přednost třeba Mazdě 6, Insignii. Novou 508 jsem zatím naživo nepotkal, neposoudím. Fotky jsou lákavé, ale jsou to stále jen fotky. Fakt je, že dnes ve středním mainstreamu jsou jen hezká auta.
A tak úplně na okraj, webpaja mluvil pouze o "nejhezčích", takže tvá poznámka o prostornosti je vcelku... mimo.
Avatar - Londonbridge
17. 1. 2019 13:12
Superb
Tazko sa vylepsuje nieco na podarenom aute , co sa tyka dizajnu a priestora je to najlepsia a najkrajsia Skoda. Mali by sa viac zamerat na interier ako ma napr Audi staci keby tam posunuli veci z predchadzajucej gen. Audi A6 nech im to drzi koncernovu politiku. 6 valec im tam Nemci nepustia, skoda.
Avatar - Emel
17. 1. 2019 11:34
Re: X
Neřekl bych, že jsou lepší.

Superb, 6, Arteon, 508, Insignia... všechna ta auta umí vypadat dobře, záleží na verzi / kolech / barvě. Kdybych měl vybrat jedno auto, tak teda asi 6 v sedanu... ale je to vo fous a hrozně subjektivní.
Avatar - Dinar
17. 1. 2019 10:39
Re: X
Okoukaný je pro nás, kvůli nadměrnému výskytu, jako každá škodovka v ČR. Ale ten design je velmi velmi zdařilý a nestárne. A ti lepší? Hm, zajímavá je max. nová 508, ale její design trpí na krásu výrazně horší prostorností, design totiž není jen styling, takže ten škodovácký design je lepší, protože auto působí neméně dynamicky, přitom nabízí nejlepší obestavění prostoru ve třídě, prostě špička. Nemluvě o tom, že potkat denně stopadesát 508ek v bílé, modré nebo černé na šestnáctkách, budeš psát o nezajímavém a okoukaném designu za půl roku. ;-)
17. 1. 2019 09:54
Re: Dva profesiénálové
...... a tenhleten dav bude šťastně brázdit svět v malém bílém SUV. A ti bohatší ve velkém bílém SUV .....