Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Faceliftovaný Nissan 370Z pro Evropu se ukáže v Paříži

David Bureš
Diskuze (3)
Vzhled lehce modernizovaného sporťáku japonské značky upravuje nový přední nárazník.

Během února se Nissan v Chicagu pochlubil modernizovaným modelem 370Z ve verzi určené pro americký trh. Faceliftované provedení pro starý kontinent se ukáže tento týden v Paříži.

Evropští zákazníci nemusí těm americkým závidět, 370Z pro evropské trhy doznalo stejných změn jako model pro USA. Hlavní novinkou je nový design předního nárazníku s integrovanými LED pro denní svícení.

V případě zadních partií se na první pohled neodehrávají vůbec žádné změny, ale Nissan uvádí, že je upravena grafika zadních svítilen. Lehké změny byly provedeny také v kabině.

Další změny pro americké provedení představuje nový design 18palcových kol pro 370Z Coupe a dva nové laky karoserie – červený Magma a modrý Midnight. Tyto prvky by měly být dostupné i na starém kontinentě.

Co se týče agregátu pod kapotou, zůstalo vše při starém. O pohon se nadále stará 3,7litrový atmosférický vidlicový šestiválec o výkonu 241 kW. Ten spolupracuje se šestistupňovým manuálem, nebo sedmistupňovým automatem.

Modernizovaný Nissan pro modelový rok 2013 se má v Evropě začít prodávat na začátku příštího roku. Ceny by měly zůstat na stejné úrovni jako dnes – základní verze na českém trhu stojí 999.000 korun.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
25. 9. 2012 19:40
jojo
zraje jako víno...bravo nissan ;-)
25. 9. 2012 11:37
Re: nadherne auto
možno. možno sa ti dnes večer postaví >:D neztrácej naději :yes:
Avatar - 3_diamanty
25. 9. 2012 08:50
nadherne auto
menej okukane ako carrera a podstatne lacnejsie a mozno aj jazdecky podobne kvalitne :yes: