Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari připravuje oslavu narozenin Michaela Schumachera

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Michael Schumacher bojuje v nemocnici v Grenoblu o život. Ač návrat do kokpitu a závěr své závodnické kariéry prožil ve stříbrném Mercedesu, u Ferrari na něj nezapomínají.

Majitelé vozů Ferrari i fanoušci značky se vzpínajícím se koníkem ve znaku chystají oslavy narozenin německého závodníka. Světlo světa spatřil 3. ledna 1969 v Hürth-Hermülheimu, je mu tedy právě pětačtyřicet let. 29. prosince 2013 se při nehodě na lyžích ve francouzském lyžařském středisku Méribel velmi vážně zranil. Narazil hlavou do skály a nepomohla mu ani přilba, kterou měl na hlavě. Podle britského deníku The Mirror navíc ironií osudu chtěl pomoci dceři svého přítele, která také upadla.

Hematom mu z mozku lékaři již odoperovali, i nadále však leží ve fakultní nemocnici v Grenoblu v umělém spánku. Jeho stav byl sice označen za stabilizovaný, neboť nejsou patrny žádné změny, je však stále kritický. Lékaři oficiálně prohlásili, že se rozhodně zatím nenachází mimo nebezpečí. Jeho rodina už také poděkovala všem fanouškům za podporu.

Ač Michael Schumacher závodil ve F1 i za jiné týmy (Jordan, Benetton a Mercedes), zůstane navždy spojen se Scuderií Ferrari. Vždyť jí po dlouhých jedenadvaceti letech v sezóně 2000 přivezl titul mistra světa jezdců a poté i čtyři další v nepřetržité řadě. V kokpitu rudých monopostů však zažil i největší zranění aktivní kariéry, když si v Silverstone 1999 zlomil nohu a na šest dalších závodů byl vyřazen. Nezapomínejme ani to, že v sezóně 1997, kdy sedlal též monopost Ferrari, byl jako jediný pilot v historii vyškrtnut ze závěrečné tabulky mistrovství světa. Zaviněnou kolizi s Jacquesem Villeneuvem v GP Evropy v Jerezu mu tenkrát FIA netrpěla.

Dnes se členové několika evropských klubů shromáždí i se svými vozy před nemocnicí v Grenoblu. Akci zorganizovala přímo Scuderia Ferrari na své facebookové stránce. Jásat se pochopitelně příliš nebude, slavnost být uctivá a proběhnout v tichosti, když už si ji jejich idol a sedminásobný šampion královny motoristického sportu nemůže užít s nimi. Podstatou je vzdát hold jednomu z největších hrdinů za volantem Ferrari. Ať už jste fanoušky Michaela Schumachera, nebo právě naopak, je neoddiskutovatelným faktem, že tentokrát svádí opravdu největší boj o pomyslné 92. vítězství v Grand Prix. Ovšem to ze všech nejdůležitější.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Avatar - Rubb
4. 1. 2014 01:06
Re: nie je velmi co oslavovat
S tím Colinem máš pravdu - vrtulník.

Jinak jsi mě v této smutné debatě fakt rozesmál - ten Arnold se Silvestrem >:D Vidím to naprosto stejně ;-)

Jinak Schumimu samozřejmě držím palce, ikdyž jsem fandil Mercedesu, to byl pouze sport :yes:
Avatar - Jaros71
3. 1. 2014 23:50
Držme mu palce!
Snad to Šumi zvládne a uzdraví se!
3. 1. 2014 22:24
Re: nie je velmi co oslavovat
něco mi říká, že Colin se zabil ve svém vrtulníku, ale to je jedno..

Každopádně souhlasím s tím, že legenda F1 by měla umřít trochu jinak než na lyžovačce. Stejně tak Silvester nebo Arnold. Ti by měli umřít při nějaké náročné misi, kdy jeli zabít nepřítele.. :-)
Avatar - 3_diamanty
3. 1. 2014 21:02
nie je velmi co oslavovat
skor sa modlim aby sa z toho dostal s co mozno minimalnymi nasledkami a dozil v pokoji a klude lebo zivot je velakrat kruty a nespravodlivy zvlast k tym ktori su skutocne na tomto svete uzitocni a sikovni, modlim sa aby sa sumi z toho dostal a zil uz kludne, uz sa dochriamal aj na motorke aj v F1 aj kdekade ale takuto nestastnu nahodu ze sa mu toto prihodi by ma ani vo sne nenapadlo ;-\ sumi drz sa

vieme ako nestastne dopadli ayrton senna, collin mcrae, dan wheldon, henry surtees, marco simoncelli ci marie vilottova, az na colina slo vzdy o nestastie ktore sa prihodilo pri ich profesnej cinnosti ale dochriamat sa na dovolenke kdesi na lyzovacke je vazne trosku nestastne :-( , svet je cely uz akysi nespravodlivy
Avatar - peter_ko
3. 1. 2014 20:38
kedysi
kolaborantov vešali...