Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari SP38: Na míru ušitý speciál vzbudil kontroverzi

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Nejčerstvějším dílem programu one-off italské automobilky Ferrari je model SP38, jenž byl novému majiteli slavnostně předán ve Fioranu. Ten si tu zároveň odkroužil sérii několika rychlých kol.

Pro ty nejnáročnější zákazníky má maranellská automobilka připravený speciální program, ve kterém zájemcům ušije auto na míru přesně podle jejich požadavků. Posledním takovým počinem je model SP38, který Ferrari Design Center postavilo na podvozku 488 GTB. Klient má prý obrovskou vášeň pro závodění, takže je jeho model uzpůsoben nejen jízdě na silnici, ale i po závodní dráze.

Zcela nová je karoserie s třívrstvým červeným lakem, která představuje nejvýraznější odklon od designového jazyka dárcovského automobilu. Cílem bylo především dynamické vzezření, všimnout si můžeme úzkých světlometů, širokých blatníků či členité zádi s dvojicí výrazných koncovek výfuku. Nepřehlédnutelným prvkem jsou pak „žaluzie“ namísto tradičního zadního okénka. Interiér Italové zatím neukázali, ale víme, že je taktéž zhotoven přesně tak, jak si jej zákazník přál.

Design automobilu sklízí na sociálních sítích kontroverzní reakce. Zatímco některým se nevšední pojetí vzhledu líbí a moderní změnu vítají, podle ostatních tohle Ferrari připomíná spíše závěrečnou práci grafického studenta.

Oficiální představení vozu se točí hlavně kolem designu, technické změny zůstávají v ústraní. Nicméně pokud Ferrari žádné neprovedlo, pod kapotou pracuje přeplňovaný 3,9litrový osmiválec s výkonem 472 kW. Avšak nebylo by překvapením, kdyby vůz lehce posílil.

Zájemci toužící vidět toto speciální Ferrari naživo dostanou příležitost již tento týden. V sobotu 26. května se totiž vůz ukáže na akci Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
24. 5. 2018 13:15
Zozadu
to vyzera, ako keby v nom bol zaparkovany Dodge Charger :))) Spredu a zboku ale pekne.
Avatar - Stejsn
24. 5. 2018 12:46
Je mnohem hezčí
než původní 488, a to především přední i zadní světla.