Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Panda Cross: Panda 4x4 v SUV kabátku

Libor Zezulka
Diskuze (37)
Fiat usoudil, si Panda 4x4 zaslouží odvážnější kabát, a proto stvořil Pandu Cross. Ta více připomíná SUV.

Panda 4x4 dostala od Fiatu nový kabát. Italský výrobce zřejmě usoudil, že dobré terénní schopnosti, které panda prokázala i v testu Auto.cz, si zaslouží patřičný obal, a proto stávající umírněnou vizáž rozšířil o výrazný optický paket zahrnující celou novou přední část včetně nárazníků, masky chladiče, hlavních světlometů i mlhovek, ochranných krytů choulostivých partií podvozku, upravených zadních světlometů a plastového obložení dveří a lemů blatníků.

Společně s karoserií nabobtnala výbava. Panda Cross nabídne čtyři airbagy, automatickou klimatizaci, elektricky ovládaná okna a vnější zpětná zrcátka, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, posilovač řízení, autorádio s CD přehrávačem či ABS. Všechna čtyři 15palcová litá kola bude skrze pětistupňovou manuální převodovku roztáčet vznětový agregát 1.3 Multijet s výkonem 51 kW a točivým momentem 145 Nm.

Pohon 4x4 se dvěma mezinápravovými diferenciály a centrální rozdělovací viskózní spojkou přenáší za normálních okolností 98% točivého momentu na přední nápravu, při tendenci proklouznutí předních kol upravuje viskózní spojka rozdělení hnacího momentu na všechna čtyři kola. Cena Pandy Cross bude podle serveru Auto Motor a Sport maximálně 16 750 eur (kolem 500 000 Kč).

Libor Zezulka
Diskuze (37)