Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford chystá v Evropě změny. Zruší neúspěšné modely

Michal Fokt
Diskuze (18)
Evropský Ford čeká restrukturalizace, dojde mimo jiné k ukončení výroby některých méně ziskových modelů.

Ford of Europe představil svůj plán restrukturalizace, která má snížit náklady a zvýšit zisk společnosti. Cílem je mít "štíhlejší a ziskovější nabídku produktů", což znamená, že se s některými vozy budeme muset rozloučit. Bude se "prořezávat" mezi těmi, které "přináší menší zisk".

Ford zatím odmítl specifikovat, jaká auta padnou změnám za oběť, jisté ovšem je, že jen letos uvede sedm nových nebo modernizovaných modelů a to včetně modelů Focus RS, Edge a Kuga. Současně americká automobilka zareaguje v blízké budoucnosti na evropský boom SUV po uvedení Edge představením dalších čtyř(!) vozů této kategorie v průběhu příštích tří let, není ovšem zřejmé, zda je do toho počítána i nová Kuga a EcoSport (patrně ano).

Automobilka v blízké budoucnosti uvede také ekologické novinky. Do roku 2020 se objeví nové hybridy, plug-in hybridy a elektromobily, ani v tomto případě ale Ford nebyl konkrétnější. Rozšíří se také portfolio luxusní divize Vignale a to minimálně na pět modelů. Když se na to tak dívám, přemýšlím, jak asi ta "zeštíhlená" nabídka modelů bude nakonec vypadat...

Šetřit se bude i na lidských zdrojích, některým administrativním pracovníkům se nabídne zajímavé odstupné v případě, že odejdou sami. Ani v tomto případě nezaznělo nic přesnějšího, takto chce však Ford ušetřit ročně kolem 200 milionů dolarů.

Michal Fokt
Diskuze (18)
6. 2. 2016 12:35
Re: Fordy
"nadčasový německý deisgn" >:D >:D >:D
Avatar - Sumi2000
5. 2. 2016 17:06
Re: Fordy
Hmm VW není překrásné , ale ani obludné..prostě klasika , nadčasový německý deisgn,
To bohužel nyní Fordu moc chybí..
Navíc např. Focus i Mondeo na svou velikost mají bídně obestavěný vnitřní prostor a malé zavazadelníky.. ;-\
A nejsou levné..
Avatar - Bubáq
5. 2. 2016 11:54
Re: Dobrá rada...
Ale jejich prodeje letí nahoru! V 2015 to bylo +8,3% (1.039.155/2015, 959.197/2014, 8,3% + 79.958 ). Je pravda, že celá Evropa udělala +9%, ale výsledek Fordu není špatný.
Článek mluví o ziskovosti, a ta nemusí mít s počtem prodaných aut zas tak moc společného.
Poněkud mě udivuje, že Tvá diskuze zaměřuje jen na počet prodaných aut.
Avatar - miromen
5. 2. 2016 09:37
Re: Fordy
Pod to se mužu jedině podepsat. Mondeo je i přes svuj věk nadherne auto a osobně jej považuji za třidně nejhezči vuz. Ale je fakt že potřebuje větši kola. Sam mam doma Focus FL a jak reakce znamych tak okoli jsou na vzhled velice pozitivni. Ten AM look děla sve. Jako byvali majitel Golfa 6 ač se mi libil ale nic vic musim uznat že co se vzhledu tyče bez šanci a u G7 ještě vic ta se dle mě moc nepovedla. Jeden majitel G7 už mi to očumoval , zřejmě se mu Focus nelibil. >:D

No a jizdně Focus prostě třidni TOP. Vzhledem k tomu že jsem poznal jizdně všechny generace Focusu mužu řict že ten posledni ma jasně nejlepši podvozek. Bohužel co se ovladacich prvku tyče tak zde je největši změna oproti hlavně prvni generaci. Ale pořad se nema zač stydět vzhledem ke konkurenci.
5. 2. 2016 08:41
Re: Fordy
Mám Focus 09.
A libí se mi i nové Fordy. Mondeo vypadá vyborně. Focus po FL taky...
Věc vkusu...