Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta SUV bude další městský crossover. Nástupce EcoSportu vyzve Juke či Vision X

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
S malými městskými SUV se v posledních měsících roztrhl pytel. Pozadu nechce zůstat ani Ford, který již nabízí model EcoSport, brzy jej však nahradí crossoverem s technikou Fiesty.

Již několik špionážních úniků odhalilo maskovaný prototyp Fordu, jenž na první pohled připomíná Fiestu na chůdách. A není to náhoda. Modrý ovál totiž připravuje nový městský crossover postavený na základech malého hatchbacku, jenž by se měl ukázat ještě letos a na automobilový trh zamířit v roce 2020.

Fiesta SUV zatím neprozradila oficiální jméno. Víme tak jen to, že má jít o nástupce EcoSportu a po Fiestě Active další model, který se nezalekne ani nezpevněných cest. Zároveň se pracuje na odstranění nedostatků předchůdce, novinka má tedy poskytnout více místa v interiéru i zavazadelníku. Ve srovnání s Fiestou Active se máme dočkat i vyšší světlé výšky, přičemž maska a světlomety na přídi mají odkazovat právě na malý hatchback.

Chybět nebudou ani černé plasty chránící karoserii či střešní lišty. Je téměř jisté, že novinka dostane pohonné jednotky, které z palety Modrého oválu již dobře známe, tedy benzinové litrové tříválce a taktéž dieselový čtyřválec s objemem 1,5 litru. Existuje také šance, že pro příznivou „cenu od“ nasadí Ford i atmosférický 1,1litrový motor, otázkou však zůstává, na kterých trzích. Agregáty půjde párovat se šestistupňovou manuální převodovkou, případně šestistupňovým automatem.

Není vyloučeno, že Fiesta SUV dostane i pohon všech kol. Pokud se tak stane, předpokládá se, že čtyřkolka dorazí pouze s 1,5litrovým dieselem v kombinaci s manuální převodovkou.

A s kým vlastně bude nový produkt Modrého oválu soupeřit? Nutno říct, že konkurence je početná a minimálně v letošním roce ještě naroste. Z městských crossoverů vypíchněme chystaný Nissan Juke, Renault Captur či sériovou podobu Visionu X, která s největší pravděpodobností ponese označení Kosmiq.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Doporučujeme

19. 1. 2019 19:18
napotreti
Napotreti uz bude snad prodejny.
18. 1. 2019 18:45
Re: skoro ako CX-3
Přesně tak to vypadá, jako Mazda CX3 a mě by ani nepřekvapilo, kdyby byla taková i realita.

Focus je také zaměnitelný za cokoliv... Tolik k novému designovému jazyku Fordu >:D
18. 1. 2019 13:34
Re: HNUS
tak asi jsem ko*ot jako ty ne >:D jasny ze vidim, proto púisu maluvka ty špeku
Avatar - Atlis
18. 1. 2019 12:42
Re: HNUS
To nevidíš, že je to len prachsprostý výmysel nejakého grafika?
18. 1. 2019 11:04
Re: skoro ako CX-3
CX-3..zepředu...trochu Sportage..