Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus RS bude mít zpoždění

Michal Fokt
Diskuze (19)
Extrémního Fordu Focus RS se v původně avizovaném roce 2015 nedočkáme. Jeho debut se o nějaký čas odloží.

Pokud se ještě vůbec lze vyznat v džungli oficiálních informací a spekulací, týkajících se Fordu Focus RS třetí generace, v zásadě panovala shoda, že měl dorazit v roce 2015. Jenže pak se situace zamotala.

Začaly se objevovat zvěsti, že by RS mohl kanibalizovat na v této generaci silnějším Focusu ST a že by mohl ublížit také aktuálnímu, globálnímu Fordu Mustang, byť to průzkumy, provedené automobilkou, nepotvrdily. Jenže situaci zamotal určitě i skvělý výkon Seatu Leon Cupra na Nürburgringu, o ambicích Hondy Civic Type R nemluvě.

Výsledkem toho všeho je podle britského Autocaru zpoždění příchodu Focusu RS, ohledně kterého byl šéf automobilky pro Evropu Stephen Odell až překvapivě nedůtklivý, když prohlásil, že na toto téma "není co říct".

Ford Focus RS by měl přijít s motorem 2.3 EcoBoost, jenž bude sdílet se zmíněným Mustangem a jenž by měl na přední kola posílat výkon kolem 330 koní. Dalším přírůstkem do rodiny ostrých hatchů bude 185k dieselový Focus ST, zacílený na Golf GTD.

Michal Fokt
Diskuze (19)
8. 4. 2014 15:23
Re: Focus type R
Jaké fair-play?
Znovu: O tom, jaké pneu skutečně MRS použil při své jízdě se vedou spory, podložené neschopností dosáhnout stejného času v avizované konfiguraci.
Fair play neexistuje, testuješ auto tak, jak ho prodáváš a pokud Renault k Meganu RS nedodává semislicky, tak, holt, musel jet na UHP.
Cupra má Micheliny Cup2 v příplatkové výbavě = takto si auto můžeš nakonfigurovat a na těchto pneu odjet ze showroomu.
Cupra má čtyřpísty a kotouče 340mm, Honda by měla mít šestipísty [odkaz] , bože, to jsou ale žabaři - na to aby překonali nic moc Leona museli namontovat šestipístkové třmeny, kdyby dodržovali fair play, měli by stejné brzdy jako konkurence, bla bla bla, šušu >:D
Avatar - Choochoo
8. 4. 2014 15:08
Re: Focus type R
Neodmitam uznat ze Cupra je rychla, ale odmitam uznat ze je vyrazne rychlejsi nez Megane RS. Ty auta jsou srovnatelna. Spise me stve ze v ramci Fair-play nepouzili gumy jako konkurence a pochybuji, ze ted bude chtit nekdo z ostatnich pouzit jine. Jinak se zeptam. Cupra se s temi gumami normalne prodava? Jaky brzdy ma Cupra? Hlavne nerikej ze ty same co 1,2TSI ;-)
8. 4. 2014 15:06
Re: Focus type R
Abysis, ty zaslepený anitikoncernový fanatiku, nenaběhl, počkáme v jaké konfiguraci pneu zajede svůj nejlepší čas všech dob Honda a pak můžeš zase mudrovat o semislickách a nic moc autě >:D
Avatar - Choochoo
8. 4. 2014 14:54
Re: Focus type R
Tim ze neni zadny zazrak bylo mysleno v porovnani s RS. Vsichni hazeli cas na normalnich pneu a najednou Cupra semislicky a nekdo se tady z toho muze po ;-)

Prisla, videla, zvitezila? To je blabol. Jak dlouho na tom delali? motor meli od vw, takze přes rok klidne testovali a nastavovali. Vysledek byl rozpacity, takze pro prekonani casu museli pouzit semislicky a dohnat nekolikasekundovy naskok Meganu RS a 15s na prekonani 8min. Tomuhle ty rikas prisel videl zvitezil. Seat nemohl ani reklamovat, ze v roce 14 bude rychlejsi nez RS pac neni. Tady nejde o zadne skalni Hondisty, ale o porovnani Meganu RS a Cupry
8. 4. 2014 14:32
Re: Focus type R
Jasně, auto, které zajede ring pod osm minut není žádný zázrak - pokud to tedy ovšem není Honda, ta je zázrak každopádně, ať se děje, co se děje, viď?
Na čem svůj čas zajel Mégane RS je ve hvězdách, faktem je, že ani profíci za jeho volantem na stejných pneu nebyli schopni se jeho času ani přiblížit a při dalších testech na jiných okruzích na standartních pneu z výroby MRS nijak nezářil.
Nehodlám tu pitvat, jestli jel taky na semi slickách, nebo ne, každopádně kdo je větší pako - ten, kdo auto obuje do gum, se kterými si to auto můžeš koupit, nebo ten, kdo ho obuje do gum, jež mu nedovolí využít svůj potenciál naplno?
To bys taky mohl bečet na časem Clia RS, že mělo tlumiče Bilstein, když ostatní jezdí normální mainstream Monroe atd, stejně tak bys mohl kritizovat použití čtyřpístkových třmenů (třeba BREMBO) jak na Méganu, tak na Cliu...
Leon je momentálně nejrychlejší předokolkou na ringu, zajel to v konfiguraci, kterou si můžeš normálně objednat, a fakt, že to odmítáš uznat kvůli pneu, nebo čemukoliv jinému na tom nic nezmění.