Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus ST se uvedl v Americe „ilegálním“ pouličním závodem (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Uvádí-li automobilka na trh sportovní model, neměla by jeho prezentaci odbýt jen tak nějakou obyčejnou reklamou. A Ford to zřejmě vzal za ten správný konec.

Ilegální závody ve městech jsou věčným tématem pro automobilové fanoušky a koneckonců i policii. Zúčastnili jsme se jich všichni, i když drtivá většina asi jen virtuálně. Jejich doménou jsou Spojené státy, ale Evropa nezůstává nijak pozadu. Ať už se jezdí na čtvrt míle jen rovně, po trati na určitou vzdálenost nebo na předem vytyčeném okruhu. Ale tentokrát se nebudeme bavit o jejich nebezpečí.

Reklamní agentura, která pracuje pro americký Ford, dostala skvělý nápad. Místo nějakého obyčejného spotu natočit něco extra. A když jde o sportovní Focus ST, musí výsledek stát za to a zaujmout zejména mladé potenciální zákazníky. Ano, hádáte správně: noční závod bude to pravé.

A navíc, zcela legální s patřičným posvěcením od úřadů.

Na start se ovšem nepostavily nějaké upravené exempláře, ale dva naprosto běžné Focusy v této nabroušené verzi. Jeden oranžový a druhý červený. A aby toho nebylo málo, za jejich volanty neseděli žádní začátečníci. Jedním z jezdců byl Tanner Foust, který jezdí vše od driftů po rallykros, druhým pak kaskadér Greg Tracy.

Oba dva se proháněli úzkými uličkami města Key West na Floridě. Možná překvapí, že byli zcela v civilu, žádné kombinézy ani přilby. Nejzajímavější na celé akci byl to, že ji nenatáčel profesionální filmový štáb. Kameramany se totiž stali přítomní diváci, které Ford požádal o spolupráci. Ti poté zaslali své klipy modrému oválu a o konečný výsledek se už postarali profesionální střihači digitálních videí.

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
6. 6. 2012 13:29
Re: pěkná myšlenka
nene toho s enebojím....pokud bude reklama jen na STečko...což v minulosti nebyla..(pokud mě pamět neklame) ...tak určo bude zajímavá :-) a ne v duchu....za pár korun plnou výbavu >:D bez motoru >:D
Avatar - twistedTSD
6. 6. 2012 11:03
Re: pěkná myšlenka
>:-[] ...Každopádně tohle není špatné
Avatar - Glaukos
6. 6. 2012 10:59
Re: pěkná myšlenka
a tak to má být >:D
6. 6. 2012 09:58
Re: pěkná myšlenka
jj zajímavé...byť v Evropě si taková propagace asi moc nadšenců nenajde....za mě :yes: sranda musí být :-)