Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford rozvíjí autonomní řízení i 3D tisk

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford pokračuje ve vývoji svých systémů pro autonomní řízení a zároveň spouští spolupráci se společností Carbon3D.

Na letošním lednovém veletrhu spotřební elektroniky CES (Consumer Electronics Show) uvedl generální ředitel Fordu Mark Fields, že prioritou automobilky není dostat jako první autonomní vozidla k zákazníkům, ale vytvořit je tak, aby byla přístupná masám a přispěla k lepšímu životu zákazníků.

Nyní Ford oficiálně oznamuje, že jeho systémy autonomního řízení vozidel pokročily směrem k sériové produkci a v souvislosti s tím byl Randy Visintainer, který pro automobilku pracuje již 29 let, jmenován novým ředitel jejich vývoje. Jeho prvním krokem je vytvoření globálního týmu, pracujícího na dalším vývoji.

Kromě samotného testování a zdokonalování systémů autonomního vývoje pro použití v každodenním běžném provozu se tým zabývá i vývojem postupů pro sériovou výrobu všech součástí systémů, schopných řízení vozu bez zásahu řidiče.

Vedle vývoje autonomního řízení vozidel se Ford věnuje i dalšímu zdokonalování a rozšiřování nabídky svých asistenčních systémů a například Ford Pre-Collision Assist s detekcí chodců, kterým je vybaveno Mondeo pro evropský trh, má být v příštím roce uveden i na severoamerickém trhu a do roku 2019 jím má disponovat většina vozů značky.

Spolu s informaci ohledně autonomních systému řízení vozidel zveřejnil Ford i informace o zahájení spolupráce se společností Carbon3D za účelem 3D tisku prototypů některých dílů i produkčních komponentů.

Cílem je vývoj 25 až 100krát rychlejšího a vysoce kvalitního 3D tisku automobilových dílů, u nichž ovšem musí být zachována vysoká kvalita a odolnost materiálu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)