Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Tourneo Custom Concept: Nová tvář pro Transit

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
Ford do Ženevy přiveze Tourneo Custom Concept a my tedy víme, kam se posune design užitkových Fordů.

Model Tourneo ve velké rodině užitkových modelů Fordu doplňuje nabídku Transitu, nabízí o něco pohodlnější svezení pro osm či devět osob. Marketingově tak míří například proti VW Caravelle. Nyní nastal čas pro změnu.

Lidé od Fordu si změnu vizáže Tournea pochvalují, uvidíme, jak přesně bude vypadat produkční verze osobní dodávky. Dle našeho názoru se díváme na v podstatě hotovou verzi. Zajímavá je také samozřejmě podoba ostatních modelů z rozvětvené rodiny Transitu; ty by se měly světu začít představovat později tento rok. Podle všeho nebudou vypadat příliš odlišně.

Design respektuje současný kinetický design Fordu. Tvar přední masky, světlometů nebo lemů blatníků respektuje současný designový jazyk Fordu do puntíku. Uvnitř najde místo osm pasažérů, sedí se klasicky ve třech řadách. Koncept přináší systém polohování a vyjímání třetí řady sedadel nebo například inteligentní připojení k internetu s funkcí pro pomoc v nouzi. Kompletně přepracován byl také interiér, sdílící řadu ovládacích prvků s osobními automobily.

Pod kapotou je čtyřválcový vznětový agregát Duratorq TDCi o objemu 2,2 a s výkonem 114 kW. Tento agregát by měl být vrcholem nabídky, k mání budou i levnější a slabší verze o výkonu 74 a 92 kW. Transit samozřejmě nepřijde o nepřeberné množství karosářských verzí, i nadále se počítá s výrobou různých verzí rozvorů. Ty by měly být dvě (SBW a LBW).

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
Avatar - Ada je zase tady
23. 2. 2012 01:30
Interier
je absolutne priserny. Fujtajbl :no: :no: :no:

VW bude sbirat dalsi zakazniky :yes:
22. 2. 2012 23:20
Re: transit
Jo jo, vypadá to, že to chystají i pro užitkovou verzi [odkaz]
Avatar - SEKYC
22. 2. 2012 22:36
design
Podle mě udělal to samé co třeba koncern-narouboval předek a vnitřek svých osobních aut na dodávku,ale jestli se někomu nelíbí třeba fiesta tak nemůže ani tranzit to je jasný,zadek se jim povedl ,je úplně jiný než konkurence,hlavně co mě bude zajímat jestli odstraní novým modelem dost závažnou konstrukční vadu-kdo jezdí ze současnou generací tak ví,otvírání dveří vadí ty nesmyslné zrcátka přidělané na pevno ke kasli,u minulé generace se krásně otvírali s dveřmi,už se mi stalo že kamarád vyskočil ze svého boxera,že si sedne ke mě otevřel dveře které zarazil ten omezovač aby se neulomilo zrcátko a on si dal pěknou ránu do nosu >:D
Avatar - soobik
22. 2. 2012 21:50
Re: pekny
Tak zrovna ten opelorenault nieje podla mojho nazoru zozadu ziadny dizajnersky zazrak.Obycajne jednoduche krabicoidne riesenie. Tourneo je zatial len koncept, niektore detaily budu urcite este zjednodusene /zadne okno, predny naraznik...
22. 2. 2012 21:23
TRANSIT
Na dodávku je ten exterier pěknej,ale ten interier ??? Ale jen můj názor.