Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford zvažuje ostré SUV s přídomkem RS. Musí být opravdu výjimečné!

Jan Mička
Diskuze (27)
Rostoucí zájem o SUV dohání automobilky k myšlenkám o ryze sportovních verzích. Podle Fordu by mohlo vzniknout SUV RS!

Po připojení modelu Edge k nabídce na českém trhu si už u automobilky Ford můžete mezi SUV konečně vybírat. Osobně považuji Edge za jeden z nejlepších mainstreamových modelů této kategorie, pravdou však zůstává, že pořádný benzinový motor by mu slušel více než pouze diesely. A u kugy to ostatně platí také. Jenže taková situace nemusí panovat věčně – modrý ovál totiž uvažuje o SUV s přídomkem RS!

Nejde o pouhé plácnutí do vody, informaci o možných budoucích plánech řekl v rozhovoru pro britský Car Dealer Magazine David Pericak, zastupující u modrého oválu globální oddělení sportovních aut. Jako první by zřejmě přišla na řadu kuga, kterou by následovaly modely Edge a EcoSport. Znáček RS by nicméně neznamenal pouze silnější motor, rozšířené blatníky a odlišnosti v interiéru. Pokud Ford skutečně začne s produkcí SUV RS, musí být výjimečné, stejně jako například Focus RS ve srovnání s běžnou verzí.

Pokud Ford ostré SUV skutečně vyrobí, očekávejme orientaci hlavně na silnici, což ale vesměs platí u většiny dnes prodávaných vozů této kategorie. Záleží samozřejmě na preferencích zákazníků, když jsou ale lidé schopni utrácet peníze například za silné pick-upy, tak proč by jim neměla vonět SUV RS? Nemuselo by ale zůstat pouze u nich – hovoří se například o Fiestě RS, nadstavbě současného „es-téčka“. Ve vzduchu zatím visí spousta otazníků, v tuto chvíli by nás ale mělo těšit už to, že je Ford ochoten o nových RS modelech alespoň uvažovat.

Jan Mička
Diskuze (27)
26. 3. 2017 14:21
Re: ST-RS
Kdyz Ford prisel s 1.0 EB, taky se rikalo jak to bude spatny motor, nevydrzi ani 100 tKm a opak byl pravdou.
26. 3. 2017 14:20
Re: ST-RS
Posuzovani vykonu je relativni vec. Pro nekoho je malo 150, pro druheho je to velky vykon.
Osobne mam vzykousenou veryi 1.0 EB 125PS ve Focus Combi a dle meho dostatecny motor, s dostatkem vykonu. jasne, ze ve ctyrech na dovolenou to bude znat, ale neni to zadna tragedie.
V S-maxu mam 1.6 EB a je to defacto neco podobneho - zatizeni je znat. Ale takove cesty mam dvakrat/trikrat do roka a na cesty do rpace kazdy den je plne dostacujici.
26. 3. 2017 14:08
Pikacoviny Fordu
Jak se dari Vignale? Predpokladam, ze dosti spatne.
26. 3. 2017 11:54
Re: PRO VŠECHNY DÍZLPRSATA POVINNĚ !! - koukejte jí přispět
Aha co je to svoloč? Jesi máš benzín TSI tak to ti nepomůže do jednoho pytle soudruhu ;-) Nechtěl bys jeden príma trakař?? [odkaz] ;-)
Avatar - CHerokee
25. 3. 2017 21:07
Re: ST-RS
Nevěřím, že ten malý a složitý motor s problematickým časováním vydrží velkou zátěž. proto to taky nikdo do hot hatche nedává. // 2,3l do Fiesty nedají. Ale 1,6 ecoboost měla ještě potenciálu dost. Stačí se podívat, co s tím dělá Mountune, aniž by šla dolů životnost motoru.