Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Formuli E od Jaguaru řídí zpěvačka Gorillaz... Baví to alespoň ji?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Spolupráce slavných sportovců a umělců s automobilkami je běžnou praxí, jejímž cílem je podpořit image značky a jejích modelů, ale Jaguar Land Rover ji posouvá na novou úroveň.

Globální velvyslankyní značek Jaguar a Land Rover se stala japonská kytaristka Noodle, která je jedním ze zakládajících členů virtuální britské kapely Gorillaz. Ta byla založena v roce 1998 a jejími skutečnými zakladateli jsou hudebník Damon Albarn a ilustrátor Jamie Hewlett.

Noodle je tedy fiktivní animovanou postavou, jíž svůj hlas prozatím propůjčily tři dámy - japonská herečka Haruka Kuroda, písničkářka a zpěvačka Miho Hatori a basistka Tina Weymouth.

První prací Noodle pro Jaguar Land Rover je propagace závodního týmu Panasonic Jaguar Racing a jeho monopostu Jaguar I-Type pro šampionát Formula E.

Jaguar Land Rover hodlá právě za pomoci animované kytaristky z populární kapely inspirovat mladé lidi ke studiu technických oborů, protože jejich absolventů má Velká Británie nedostatek.

Podle slov Fiony Pargeter, ředitelky globální PR komunikace Jaguar Land Rover, má jen ve Velké Británii do roku 2022 chybět společnostem pracujícím v nejrůznějších oborech okolo 300.000 kvalifikovaných inženýrů.

Využití animované kytaristky v souvislosti s týmem Panasonic Jaguar Racing je první zkouškou kampaně s Noodle, jejímž cílem je upozornit mladé lidi na roli šampionátů Formula E ve vývoji nové generace pohonných systémů pro osobní automobily.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)