Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

General Motors investuje do nové rodiny modelů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Koncern General Motors oficiálně oznámil, že investuje do vývoje a výroby nové rodiny modelů, mířících především na rozvojové trhy.

General Motors hodlá prostřednictvím investice v hodnotě pěti miliard amerických dolarů (zhruba 122 miliard Kč) posílit především pozice značky Chevrolet na řadě rozvíjejících se trhů.

Zcela nově vyvinutá rodina modelů pak má nahradit několik stávajících vozidel, podstatně zlepšit konkurenceschopnost i ziskovost Chevroletu a zároveň reagovat na rychle se měnící požadavky zákazníků právě na těchto trzích.

Na projektu vývoje nové rodiny modelů, zahrnující především malé osobní vozy a SUV značky Chevrolet, bude s General Motors spolupracovat čínský partner SAIC. První vozy, které budou výsledkem této spolupráce pak mají být uvedeny na vybraných trzích mimo Spojené státy a Evropu, mezi něž má patřit Brazílie, Čína, Indie a Mexiko.

General Motors očekává, že tento projekt pomůže ke zvýšení objemu ročního prodeje na více než dva miliony vozů.

Investice General Motors budou kromě samotného vývoje vozů využity i pro úpravu výrobních podniků, v nichž budou nové modely vznikat. Oficiálně bylo rovněž potvrzeno, že se nepočítá s jejich uvedením na severoamerickém a evropském trhu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Avatar - Aoyagi
30. 7. 2015 12:34
Re: ...
SS je rebadged Holden Commodore s LS motorem a v podstatě pod Chevy Performance, ti ještě ví co je auto :-)
Avatar - Barrichello
30. 7. 2015 12:07
Re: ...
No bohužel ty V6ky z těhle aut pomalu mizí i v USA no. Je to blbý.

Tak GM využívá tenchniku napříč cleý koncernem, takže je v tom i kus Oplu no.
Impala je ale zcela svébytný model. A tam V6 pořád ještě jsou. v SS je i V8
Avatar - Aoyagi
30. 7. 2015 11:50
Re: ...
Impala nevím (nová vypadá jak Kia Optima), ale co je mi známo, tak Malibu sice má nějaké kořený v USA, ale stejně to je koncernovka mezi Koreou a Německem. Ani se kromě středního východu nenabízí s něčím důstojnějším, než čtyřhrnek :-) . Sice o Malibu přemýšlím, ale figurovalo by jako přemisťovadlo po městě s nízkou spotřebou.
Avatar - Barrichello
30. 7. 2015 11:27
Re: ...
Všechna? A Impala a Mlaibu sou us modely, to že se Malibu vyrábí v koreji ještě neznamená, že není americké.
dále SS, Camaro, Corvette.
Avatar - Aoyagi
30. 7. 2015 09:55
...
Je smutné, že osobní auta a CUV se značkou Chevrolet jsou teď všechna korejská. A že odešli z Evropy. A taky že tu Chevrolet pickupy/SUV snad nikdy oficiálně nebyly.