Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Značku Rolls-Royce opustil její šéfdesignér. Že by kvůli Cullinanu?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost Rolls-Royce Motor Cars, patřící pod křídla BMW Group, oficiálně potvrdila, že ji opustil Giles Taylor, její dosavadní šéfdesignér.

Giles Taylor vedl design u značky Rolls-Royce od roku 2012, kdy byl na pozici šéfdesignéra povýšen z vedoucího návrháře exteriérů vozů luxusní britské značky. Před svým příchodem k Rolls-Royce v roce 2011 pracoval čtrnáct let pro Jaguar a ještě před tím působil pět let u PSA Group.

Rolls-Royce v letech 2012 až 2018, kdy byl šéfem jeho designu Giles Taylor, představil nejprve v roce 2013 kupé Wraith a následně v roce 2015 kabriolet Dawn. V loňském roce pak byla odhalena nová generace modelové řady Phantom a letošní rok přinesl premiéru SUV Cullinan.

Giles Taylor se kromě přípravy výše zmíněných sériových modelů podílel i na vzniku netradičního konceptu Vision Next 100 a rovněž i na zakázkovém kupé Bespoke Sweptail, vyrobeném v jediném exempláři.

Rolls-Royce a ani Giles Taylor oficiálně důvody jeho odchodu z pozice šéfdesignéra neuvádí. Podle oficiální tiskové zprávy se hodlá věnovat jiným obchodním aktivitám. Samotná automobilka pak pouze dodává, že jméno nástupce bude oznámeno brzy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Doporučujeme

8. 6. 2018 21:08
Re: Spekulace
Kaban odesel kvuli faceliftu?

To je ironie? Ja o tom nic nevim. Vim jen, ze sel k BMW.
8. 6. 2018 20:05
Re: Spekulace
Tak ak škodu opustil kaban kvôli faceliftu oktavky musel tento odísť z rovnakých dôvodov. Z R&R sa určite nedá odísť na lepšie...;)
8. 6. 2018 17:29
Spekulace
Mohl by autor rozvest svoji spekulaci ohledne Cullinanu???

Jako ze se mu nepovedl, tak ho vyhodili?

Vubec nechapu, vyznam nadpisu :-O