Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM Daewoo Auto & Technology zahajuje výrobu dieselů

Ondřej Láník
Diskuze (4)
V novém korejském závodě Gunsan se korejská odnož General Motors připravuje na sériovou výrobu nových vznětových motorů. Tento týden odstartovala v závodě s kapacitou 250.000 motorů ročně pilotní předsérie.

Nová motorna GM Daewoo Auto & Technology v Gunsanu bude vyrábět vznětové motory pro vozy značky Chevrolet, kterým dosud byly souzeny jen motory zážehové. Vše začne motorem o zdvihovém objemu 2.0 l, který byl vyvinut ve spolupráci s italskou specializovanou firmou VM Motori. Prvním automobilem s novým dieselem bude SUV Captiva. Těšit se můžeme na moderní diesel, který splňuje emisní normu Euro IV, bude dodáván s filtrem pevných částic a jeho základní parametry budou charakterizovány hodnotami 110 kW a 310 Nm. Po tomto silnějším dieselu s variabilními lopatkami turbodmychadla příjde jednodušší motor stejného objemu s turbodmychadlem s pevnými lopatkami, který bude mít výkon kolem 88 kW a nejvyšší točivý moment 280 Nm.

Vznětový motor dostanou v roce 2006 po Captivě také modely Lacetti a v roce 2007 i nástupce řady Evanda. Chevrolet Aveo, jehož výroba začne již na počátku příštího roku, se v roce 2007 představí s menším vznětovým čtyřválcem 1,5 l.

Ondřej Láník
Diskuze (4)