Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM vyhodilo šéfa marketingu, zřejmě kvůli fotbalu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Marketingový ředitel Joel Ewanick je během několika dnů již druhým vysoce postaveným zaměstnancem, který opouští koncern General Motors.

Joel Ewanick, 52-letý manažer, který dříve pracoval pro severoamerické divize automobilek Nissan a Hyundai, nastoupil k General Motors v květnu roku 2010 a měl zde na starosti nejprve marketing pro severoamerický trh. V prosinci roku 2010 byl jmenován globálním marketingovým ředitelem.

Nyní Joel Ewanick odstupuje ze své funkce. Podle severoamerických médií tak učinil po několika výrazných změnách v přístupu automobilky k propagaci. Důvodem pro jeho odchod mohou být i smlouvy s fotbalovými kluby, za nimiž marketingový ředitel stál. V souvislosti s jeho odchodem se nejčastěji zmiňuje smlouva s britským fotbalovým klubem Manchester United, jehož sponzorem se General Motors stal za nezveřejněnou částku.

V oficiálním prohlášení pro tisk uvedl Greg Martin, mluvčí General Motors, že Joel Ewanick nesplnil očekávání společnosti. Žádné další podrobnosti koncern k odchodu svého marketingového ředitele nezveřejnil.

Prakticky v průběhu jednoho týdne se jedná o druhé odstoupení z vysoké funkce v rámci koncernu General Motors. To první se týká nového šéfa designu divize GM Europe, kterým se měl stát od 1. srpna David Lyon.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
1. 8. 2012 09:15
Manchester United
Castka za 7-lety sponzoring Manchesteru United automobilkou Chevrolet je 210 milionu liber a zacina sezonou 2014-2015.
Avatar - Ada je zase tady
31. 7. 2012 23:20
Mohl by
přesídlit k rendlíkům >:D
31. 7. 2012 16:36
Re: Ani se jim nedivím.
Šetři palce, pako.
S tímto zkorumpovaným sportem je spojeno (-a; -é?!) i Hyundai například, a zákazníky táhne jak mouchu UV lampa.
Z domácích luhů - třeba Škoda sponzoruje nejrůznější hokejové podniky a o tom, že hokej je zkorumpovaný minimálně tak, jako fotbal, se jistě nebudem hádat, stejně jako o prodejích Škody.
Avatar - Bubáq
31. 7. 2012 14:04
Re: Ani se jim nedivím.
:yes: :yes: :yes:
Avatar - Well-being
31. 7. 2012 13:15
Ani se jim nedivím.
Automobilky, které spojují své jméno s tímto zkorumpovaným "sportem" zřejmě mnoho potenciálních zákazníků nepřitáhnou.