Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gumpert Apollo Sport: ještě větší čert

Roman Daněk
Diskuze (7)
Gumpert Apollo je ručně skládaný supersport z Německa. V základní verzi má 650 koní, ale komu by to nestačilo, je tu verze Sport, kde si bude moci na přání nechat naladit výkon 700-800 koníků.

Německý supersportovní vůz Gumpert Apollo se skládá na objednávku a po světě těchto raket moc nejezdí. Základní verze má pod kapotou vidlicový osmiválec o objemu 4,2 l, který je ze skladů automobilky Audi. Agregát s dvojicí turbodmychadel disponuje výkonem 478 kW (650 k) a auto stojí 295 000 eur.

V současné době se nabídka firmy rozšiřuje o verzi Apollo Sport, kde si zákazník bude moci zvolit, jak moc silnou chce mít novou milenku. Gumpert díky adresným zásahům do pohonné jednotky dokáže z motoru vymáčknout 700-800 koní (515-588 kW). U top verze pak Apollo Sport vystřelí z klidu na stovku za pouhé 3 s a metu 200 km/h lehce pokoří v čase 8,9 s. S nezmírněnou chutí pak akceleruje až na nejvyšší rychlost, která je někde okolo 360 km/h.

Zdálo by se, že Apollo Sport je čistokrevný okruhový speciál, ale opak je pravdou. V dvousedadlovém kokpitu nechybí takové luxusní prvky, jako je čalounění z Alcantary, klimatizace, audiosystém s CD přehrávačem, satelitní navigační systém nebo zpětná kamera, která pomůže při couvání.

Roman Daněk
Diskuze (7)
Avatar - da_b0mb
28. 2. 2007 10:41
Krasny
Exterier super...vyvazeny...a oranzovej lak a cerny kola :yes: Jen ten interier mi prijde trosku jako kyc...