Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann CS4: Mini je maxi

Libor Zezulka
Diskuze (2)
Na nedostatek sportovního potenciálu si Mini Cooper stěžovat nemůže. Přesto si Hamann s jeho dynamikou "trochu" prohrál.

Výraznější design, silnější motor a ostřejší podvozek získalo Mini po zásahu tuningové firmy Hamann. Nadupané "retro" vozítko dostalo jméno Hamann Mini CS4. Pod kapotou se bouří místo 120 kW/163 k a 210 Nm v nejsilnějším Mini Cooperu S upravená jednotka s výkonem 155 kW/211 k a točivým momentem 255 Nm. Silný motor pomůže automobilu dosáhnout rychlosti 100 km/h za 6,6 s a maximální rychlosti 229 km/h. Více sportovních zážitků zajistil v CS4 nový kompresor a výfukový systém, který může končit dvěma nebo čtyřmi koncovkami.

Kromě motoru prodělal plastickou operaci exteriér a samozřejmě podvozek. Nové pružiny a 17 či 18palcová kola přidaly CS4 na jistotě, přední upravená maska a záď zvýrazňují sportovní ambice. Zatímco z venku připomene CS4 závodní speciál, uvnitř si bude majitel připadat jako v luxusním hotelu. Interiér provoněla kůže a zkrášlil karbon, kůže pokryla nekompromisní sportovní sedačky, carbon společně s hliníkem ovládl palubní desku a pedály.

Libor Zezulka
Diskuze (2)