Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann v Ženevě: Bez Cayenne Turbo to dnes už nejde

Michal Fokt
Diskuze (0)
Kdo dnes nemá v portfoliu tuning druhé generace Porsche Cayenne Turbo, ten snad jako by ani neexistoval. Svou představu o vylepšeních tohoto SUV přivezl do Ženevy i Hamann.

Kdo dneska nemá v portfoliu tuning druhé generace Porsche Cayenne Turbo, ten snad jako by ani neexistoval. Svou představu o vylepšeních tohoto SUV přivezl do Ženevy i Hamann. Říká mu Hamann Guardian a překvapivě nejde o žádnou verzi odolnou vůči pokusům o ublížení na těle komukoli z posádky. Základem je rozšiřující bodykit, velká kola, sportovní podvozek a zvýšení parametrů o 50 koní a 70 Nm.

Mezi nejnovějšími produkty Hamannu jsou ale naštěstí úpravy poněkud sportovnějších automobilů. Tak třeba tuning aktuálního BMW 5 s M paketem, v tomto případě se ale vyhlášený ladič zatím omezil pouze na drobné modifikace.

O to více o své kompetentnosti přesvědčuje v případě největší novinky pro letošní ženevský autosalon, kterou je Hamann Hawk, neboli úprava Mercedesu SLS AMG. A teď rozhodně nemluvíme o zlatorůžovém laku Everose Gold, mnohem podstatnější je karbonový aerokit, laděný ve větrném tunelu a vylepšení 6,2litrového osmiválce, který dává nově 636 koní a 680 Nm.

Michal Fokt
Diskuze (0)