Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hennessey vyrobil poslední Venom GT

Michal Fokt
Diskuze (0)
Poslední exemplář téměř 1500koňového amerického monstra byl dokončen a už má svého majitele.

Úpravce a příležitostný výrobce automobilů z Texasu Hennessey Performance uzavřel jednu z nejvýznamnějších kapitol své existence - vyrobil poslední exemplář vozu Venom GT. Tento na bázi Lotusu Elise postavený vůz na sebe upozornil zejména extrémním výkonem, atakujícím hranici 1500 koní, ale také ziskem několika rychlostních rekordů, cenou a velmi limitovaným počtem vyrobených kusů - vzniklo pouze šest kupé a stejný počet roadsterů, plus vývojový prototyp.

Hennessey Venom GT má při suché hmotnosti 1244 kg výkon 1473 koní (1083 kW), získaný z dvěma turby přeplňovaného vidlicového osmiválce o objemu 7,0 l a umí se rozjet až na rychlost 435 km/h. Poslední vyrobený exemplář je kupé, lakované barvou Glacier Blue, zkrášlenou bílými rychlými proužky a nese hrdé označení "Final Edition".

V Texasu se však už nějaký čas pracuje na dalším projektu Venom F5, jenž by si měl polepšit na zhruba 1522 koní, přičemž má jeho maximálka vzrůst na 467 km/h (290 mph) a stovku F5 prý pokoří za pouhé dvě sekundy.

Michal Fokt
Diskuze (0)