Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Holden modernizoval také kombi Sportwagon a pick-up Ute

David Bureš
Diskuze (0)
Australská automobilka Holden modernizovala své full-size modely. Jejich technický základ je stejný, jednotlivé karosářské verze však mají svébytné názvy.

Holden kompletně modernizoval své modely vyšší střední třídy. Po dříve představeném sedanu debutují také ostatní karosářské varianty řady Commodore – kombi Sportwagon a pick-up Ute. Automobilka vylepšenou verzi těchto aut doplňuje písmenným označením VF.

Modely Sportwagon a Ute doznaly stejných designových změn jako sedan Commodore. Automobilka z aut chtěla udělat prémiovější zboží, důkazem toho jsou i elegantnější křivky, které nahradily dřívější svalnaté tvary. Modernizace se dočkala také kabina těchto automobilů.

Australský výrobce zatím nezveřejnil technické parametry motorů, které budou pro tyto vozy k dispozici. Počítá se však s tím, že si zachovají vidlicové šestiválce a osmiválce, které budou pohánět jejich zadní nápravy.

Modernizované Holdeny se začnou na australském trhu prodávat v polovině roku, o jejich výrobu se postará továrna ve městě Adelaide.

Holden Commodore se dostane také na americký trh, a to ve formě Chevroletu SS. Ten se tvarově shoduje se sedanem Commodore VF v provedení SS V-Series. O pohon SS se stará 6,2litrový vidlicový osmiválec z Corvette Stingray o výkonu 309 kW.

Holden ve verzi SS nabídne i pick-up Ute, sportovně laděné pick-upy jsou totiž v Austrálii velice populární. Chevrolet SS debutoval pouze jako sedan, do budoucna by mohlo přibýt ještě kombi.

David Bureš
Diskuze (0)