Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Osmiválcový pick-up od protinožců má kompresor, 625 koní a odveze vám cement. A je na prodej

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Kupte si nejlepší užitkový pick-up pro všechny, kdo se při přepravě lehčího stavebního materiálu neradi zdržují. V Americe je na prodej ohromující osmiválcové HSV Maloo, které prošlo přestavbou pro tamní i náš pravostranný provoz.

Australská automobilová produkce v minulosti přinesla spoustu ohromujících bouráků. Jedním z těch vůbec nejzajímavějších je duchovní nástupce kultovního amerického Chevroletu El Camino – sportovní pick-up HSV Maloo R8 LSA. Ne, „sportovní pick-up“ opravdu není dalším z kreativních nápadů dnešního marketingu, protože u protinožců se k tomu postavili čelem a přivedli na svět pomocníka, kterého odteď budete potřebovat.

Nejmodernější HSV Maloo R8 LSA byl jedním z posledních modelů australské značky Holden předtím, než ukončila svou činnost k poslednímu dnu roku 2020. A byl opravdovým sportovním pick-upem, protože pod kapotou měl kompresorový 6,2litrový benzinový vidlicový osmiválec s brutální silou 410 kW (550 koní) a 691 newtonmetrů. Hrubiánský pick-up měl automatickou převodovku a pohon zadních kol.

Pokud hledáte „užitkový hot rod“ pro přepravu lehčího stavebního materiálu a nářadí, tohle je váš pracovní kůň. Setkání s atraktivním osmiválcovým HSV Maloo na severní polokouli je jedním ze zatím neuznaných státních svátků, ale teď se objevila zajímavá příležitost, jak jej můžete mít i vy. Musíte si jej koupit a dovézt ze Spojených států amerických, ale jedná se vzácnou přestavbu na levostranné řízení.

Video se připravuje ...

Všechny HSV Maloo se standardně vyrobily s pravostranným řízením pro australský provoz, ale v americkém Denveru působí specializovaná společnost Left Hand Utes, která z Austrálie dováží vozy typu „ute“ (užitkové pick-upy) a přestavuje je pro pravostranný provoz. Zakládá přitom na komponentech modelů jako Pontiac GTO, Pontiac G8, Chevrolet Caprice a dalších. Holden totiž byl jednou ze značek amerického koncernu General Motors.

A teď už k nabízenému červenému Maloo. Aktuálně má najeto 32.167 kilometrů, je v zachovalé kondici a zatím jediný majitel v minulosti neodolal potenciálu motoru a pomohl mu k vyššímu výkonu. S novým sacím i výfukovým potrubím a s vylepšenou řemenicí kompresoru mu pomohl k až 625 koním. To už je pořádná porce výkonu!

Aukční společnost Mecum Auctions bude levostranné HSV Maloo R8 LSA z roku 2016 prodávat na dražbě ve městě Chattanooga v Tennessee ve dnech 13. až 14. října letošního roku. Očekává se, že výsledná prodejní cena se bude pohybovat okolo 2,3 milionů korun.

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
28. 9. 2023 12:03
Re: Ach ten češtin
jako ojetiny rozhodně neumřou, lidi se jich nemí vzdát
Avatar - Ozzman
27. 9. 2023 22:15
Re: Ach ten češtin
O to nejde, za chvíli sem příjde EV úderka připomenout, jak tato auta umřou s jejich neskanlou škodolibostí :D Tak si to užij i se špatnou češtin
Avatar - Barrichello
27. 9. 2023 19:34
Ach ten češtin
které prošlo přestavbou pro tamní i náš pravostranný provoz
:-) :-) :-) :-) :-)