Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Ford C-Max musí do servisu, kvůli střeše

David Bureš
Diskuze (0)
Jen v Americe musí do servisů zamířit více než 33 tisíc exemplářů Fordu C-Max Hybrid.

Automobilka Ford svolává do servisů hybridní verzi MPC C-Max. Svolávané automobily mají střešní díl, který nesplňuje požadavky na ochranu proti poranění hlavy.

Do servisů musí zamířit 33.021 exemplářů C-Maxu Hybrid. Jedná se o vozy bez příplatkové panoramatické střechy, které byly vyrobeny mezi 19. lednem 2013 a 26. červnem 2013 v továrně Michigan.

V servisu bude u vadných exemplářů namontován pod střechu kus plastu pohlcující energii. Jak bývá u takových svolávacích akcí zvykem, montáž bude provedena zdarma.

Americká automobilka tvrdí, že vinou špatného střešního dílu nedošlo k žádným nehodám, natožpak zraněním. Na problém se přišlo během testů Národní asociace pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).

Ford prodává dvě verze hybridního C-Maxu – Hybrid a Energi, který je plug-in hybridem. Obě varianty kombinují zážehový dvoulitrový čtyřválec pracující v Atkinsonově cyklu s elektromotorem, u Hybridu činí celkový výkon 140 kW, u Energi má nejvyšší výkon hodnotu 145 kW, navíc je možné jeho baterie dobíjet i ze zásuvky.

Na evropských trzích se hybridní C-Max zatím neprodává, výroba verze pro Evropu by však měla začít během letošního roku v továrně ve Valencii.

David Bureš
Diskuze (0)