Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Grandeur: První fotografie nové generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Korejská automobilka Hyundai odhaluje podobu nové generace svého tradičního zástupce vyšší střední třídy.

Pátá generace Hyundai Grandeur dostala zcela nový design se zaoblenými, ostře řezanými liniemi. Automobilka prozatím k novému sedanu, který je na vybraných trzích včetně USA nabízen pod označením Azera, zveřejnila jen několik fotografií a krátkou tiskovou zprávu, vyzdvihující jeho design.

Novinka, jejíž světová premiéra se s největší pravděpodobností odehraje na lednovém autosalonu v Detroitu, se v nabídce korejské značky usadí mezi modely Genesis a Sonata.

Designem svých předních partií s hlavními světlomety z LED nový Grandeur rozvíjí vzhled velkých sedanů Genesis a Equus, přičemž druhý jmenovaný připomíná i výrazná linie zadního blatníku. Na menší Sonatu odkazuje silueta se splývavou střechou ve stylu sportovních kupé.

Podle tiskových materiálů má nový Hyundai Grandeur svým vzhledem připomínat ptáka, který půvabně plachtí po obloze. Sedan, jehož linky ctí aktuální designový styl Fluidic Sculpture, se s největší pravděpodobností stane lidovější alternativou k modelu Genesis.

K technice prozatím nebyly uvolněny žádné oficiální informace, ale je pravděpodobné, že Grandeur zůstane u pohonu předních kol a napříč uložených čtyř- a šestiválců. Nová by měla být šestistupňová automatická převodovka, známá z dalších modelů značky.

Kořeny Hyundai Grandeur sahají do roku 1986, kdy se představila první generace. Ta byla výsledkem spolupráce s japonskou automobilkou Mitsubishi a vycházela z modelu Debonaire.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - escorpion
26. 11. 2010 17:16
Re: radsej plachtiaci vtak, ako postreleny kohut
Bobe, bobe, radšej ani neprispievaj. Tvoja averzia voči kórejcom je evidentná. Akonáhle sa objaví článok o hyundaii, tak hneď musíš kritizovať.Aj keby tu dali neviem čo, tak hneď ich skritizuješ. Kóreu nemáš rád, aj keby urobili super auto.

Mne sa nepáčia francúzi, hoci p307 som mal, ale hneď nehaním každú novinky od nich. Naopak RCZ je super a prajem im úspech. Pre zákazníkov je dobré keď kvalita stúpa a cena klesá.
Avatar - strýček BOB
26. 11. 2010 16:38
Re: radsej plachtiaci vtak, ako postreleny kohut
Strašný, hlavně ta první fotka s čelním pohledem na přístroje, doslova vlnobití patvarů, jezdit v tom, tak to musím schovat pod kus hadru ;-\
26. 11. 2010 15:18
Re: radsej plachtiaci vtak, ako postreleny kohut
Naprostej souhlas. Jinak tady jsou fotky z interiéru: [odkaz]
Avatar - saldy
26. 11. 2010 13:52
Re: Tak ptáček, jo?
Takovýho ptáka jste ještě neviděli , u nás se to bude jmenovat i31 ;-)
26. 11. 2010 12:56
radsej plachtiaci vtak, ako postreleny kohut
no urcite je to dizajnovo zaujimavejsie ako superb ;-)