Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Hyundai Elantra GT – i30 pro severoamerický trh

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Autosalon v Chicagu byl místem premiéry hatchbacku Hyundai Elantra GT, který je severoamerickou verzí druhé generace modelu i30.

Severoamerické provedení nové generace korejského hatchbacku se od evropské verze vzhledově liší minimálně. Pouze přední blikače v horních okrajích hlavních světlometů byly uzpůsobeny americkým předpisům a jiné tvary mají přední mlhovky.

Hyundai Elantra GT bude k dispozici pouze se zážehovým řadovým čtyřválcem řady Nu o objemu 1,8 litru s hliníkovou hlavou i blokem, variabilním časováním ventilů D-CVVT a proměnným zapalováním.

Motor o výkonu 110 kW (150 k) a točivém momentu 178 Nm bude standardně spolupracovat s manuální převodovkou a na přání bude k dispozici i automat se stejným počtem rychlostí.

Oproti sedanu má Elantra GT přitvrzený podvozek, ještě tvrdší je k mání v paketu Style, navíc s v kombinaci s nízkoprofilovými pneumatikami P215/45 R17.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
16. 2. 2012 13:05
Ach jo
Ach jo, proč v Americe to jde, že si člověk může koupit klasickou atmosféru normálního objemu a tady nám automobilky předkládají takové "skvosty" jako litrové tříválce s turbem viz.nový focus ;-\