Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Mistra: i40 pro Čínu

David Bureš
Diskuze (6)
Jihokorejská automobilka postavila další model střední třídy. Po i40 a Sonatě přichází Mistra.

Šanghajský autosalon je místem premiéry sedanu Hyundai Mistra. Automobil je v současnosti označován za koncept, při pohledu na něj je ale jasné, že sériová verze se příliš nezmění. Auto se začne prodávat ještě během letošního roku.

Automobil navrhlo korejské vývojové a výzkumné středisko, celkový styl Mistry je ale hodně „americký.“ Sedan dostal opulentní tvary a více než dostatek chromovaných prvků. Maska chladiče svým řešením připomíná model Sonata.

Hyundai chce tímto sedanem oslovit zejména mladé zákazníky, doslova rodiče ve věku 20 až 40 let. Celkové křivky vozu naznačují, že cílená klientela je spíše konzervativní.

Mistra je dlouhá 4.710 milimetrů, široká 1.820 mm a vysoká 1.470 mm, rozvor náprav činí 2.770 milimetrů. V hierarchii nabízených modelů Hyundai na čínském trhu se zařadí mezi sedany Sonata a Elantra.

Mistra tedy míří do střední třídy, kde už má Hyundai dva zástupce – vedle Sonaty ještě o něco menší i40. Zatímco první z nich je primárně určen pro jihokorejský a severoamerický trh, druhý byl vyvíjen s ohledem na evropské zákazníky. Mistra pak přímo zacílí na Číňany.

Jméno sedanu může v očích Čechů evokovat vysoké sebevědomí, slovo Mistra nicméně odkazuje na stejnojmenné město v regionu Laconia na jihu Řecka. Čínské označení Mingtu pak značí celistvost a kvalitu.

David Bureš
Diskuze (6)
22. 4. 2013 09:46
Re: MISTROVSKÁ DÍLA
Zrovna lavida neni nic jineho, nez jednickova oktavka
Avatar - 3_diamanty
21. 4. 2013 22:03
konecne sedan strednej triedy od hyundaia aj pre cinu
to pojdu na dalsi rok predaje pekne hore , hyundai proste slape :yes: a z roka na rok vo svete H/K pekne rastie.. toto bude iste bestseller ... :yes:
Avatar - twistedTSD
21. 4. 2013 15:25
Hmm
Docela pěkné, řekl bych, že lepší než i40.
Avatar - twistedTSD
21. 4. 2013 15:15
Re: MISTROVSKÁ DÍLA
Však VW v Číně těch menších sedanů prodává mnohem více. A stará Jetta je tam stále úspěšná, což je důvod, proč se bude nadále prodávat pod novou značkou.
Avatar - Snooob
21. 4. 2013 14:56
Re: MISTROVSKÁ DÍLA
Stačí a bohato!
Len treba ponúkuť niečo aj pre majetnejších!