Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

International Truck s řadou CV konkuruje velkým pick-upům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Tradiční severoamerický výrobce užitkových vozidel pod svou značkou International Truck nabízí modelovou řadu CV s příbuzenskou vazbou na Chevrolet Silverado.

International není v Evropě právě nejznámější značkou, i když ve Spojených státech patří k největším a nejstarším výrobcům užitkových vozidel. Historie této společnosti sahá až do roku 1902, kdy došlo k fúzi mezi McCormick Harvesting Machine Company a Deering Harvester Company, jejímž výsledkem se stala International Harvester Company.

V roce 1986 došlo k přejmenování na Navistar International Corporation a v současnosti se tento koncern zaměřuje na nákladní automobily, autobusy, vojenská vozidla a výrobu motorů. Vedle své vlastní produkce se věnuje i spolupráci s automobilkami Ford nebo Mahindra a dalšími společnostmi.

Pod značkou International Truck je v současnosti nabízeno celkem dvanáct modelových řad středně těžkých a těžkých nákladních automobilů. Nejmenším a zároveň aktuálně nejmenším zástupcem této značky je modelová řada CV, která je spřízněna s vozidly Chevrolet Silverado 4500 HD, 5500 HD a 6500 HD.

Základem nových nákladních vozidel značky International Truck je tradiční žebřinový rám, na němž je usazena krátká dvoudveřová nebo dlouhá čtyřdveřová kabina s klasickou kapotou motoru.

K pohonu všech provedení modelového roku 2019 slouží přeplňovaný vznětový vidlicový osmiválec Duramax o objemu 6,6 l s nejvyšším výkonem 257 kW (350 k) a točivým momentem 950 N.m. Standardem jsou šestistupňové automatické převodovky Allison a zákazníci mohou volit mezi verzemi s pohonem zadních nebo všech čtyř kol.

Interiéry těchto vozidel mají nabízet podobný komfort jako u osobních automobilů, resp. na severoamerické půdě tolik populárních pick-upů. Součástí výbavy je mimo jiné 4G LTE internet, Apple CarPlay, Android Auto a bezdrátové nabíjení mobilních telefonů.

Na severoamerický trh jsou nová nákladní vozidla řady CV uvedena v rámci modelového roku 2019. Na trhu jsou pak vedle spřízněných zástupců značky Chevrolet přímou konkurencí pro vozy Ford F-650/F-750 a Ram Chassis Cab.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)