Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

International Truck uvedl novou řadu těžkých nákladních automobilů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Tradiční severoamerický výrobce užitkových vozidel pod svou značkou International Truck rozšířil svou nabídku o modelovou řadu RH určenou pro silniční dopravu.

Značka International Truck, která se specializuje na užitková vozidla pro civilní využití, patří pod křídla koncernu Navistar International Corporation, produkujícího nákladní automobily, autobusy, vojenská vozidla i samostatné motory.

V současnosti International Truck nabízí deset modelových řad nákladních automobilů, z nichž tu nejlehčí představuje řada DuraStar, zatímco vrcholem v oblasti silniční dopravy je modelová řada LoneStar.

Nejmladším příspěvkem v nabídce modelů značky International Truck je v roce 2017 představená řada RH, která je uváděna jako ideál těžkého nákladního vozidla pro lokální a regionální dopravu. Hlavní přednosti této modelové řady mají představovat velmi dobrý výhled z kabiny a obratnost v úzkých prostorách.

International Truck nabízí pro modelovou řadu RH s konfiguracemi náprav 4x2, 6x2 a 6x4 v kombinaci s přeplňovaným vznětovým řadovým šestiválcem International A26. Tento motor o objemu 12,4 litru je pro vozidla řady RH k dispozici s výkony od 272 do 331 kW a nejvyššími hodnotami točivého momentu od 1830 do 2370 N.m.

S motorem, vycházejícím z pohonné jednotky evropské značky MAN, mohou spolupracovat manuální i automatické převodovky značky Eaton s devíti, deseti, třinácti, patnácti, šestnácti nebo až osmnácti rychlostmi.

Zákazníci mohou s ohledem na využití svého vozidla volit jedno z pěti provedení kabiny. Základem je krátká denní kabina bez prostoru pro odpočinek posádky. Tato kabina je pak k dispozici i v provedení se spoilery, umístěnými na jejích bocích a střeše. Následuje kabina se spací nástavbou, která je nabízena se třemi verzemi střechy.

Vedle provedení kabiny lze volit i ze dvou stupňů její výbavy. Základem je provedení Classic s vinylovým čalouněním a obložením plasty v prostoru řidiče s manuálním stahováním oken. Verze Diamond nabízí prvky obložení s dřevěných dýh, elektrické stahování oken, centrální zamykání a další prvky zvyšující komfort na palubě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)