Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Pace a jízda po dvou kolech (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Festival rychlosti v Goodwoodu se letos stal místem, kde Jaguar F-Pace předvedl nové kaskadérské číslo.

Jaguar F-Pace se v polovině loňského září uvedl ve své sériové podobě vskutku výjimečně, když zdolal největší kaskadérskou smyčku a zapsal se do Guinessovy knihy rekordů. Tentokrát se divákům v Goodwoodu představil při jízdě po dvou kolech.

K novému kaskadérskému kousku byl použit loňský rekordní F-Pace a za jeho volant opět usedl kaskadér Terry Grant, který uvedl, že nabídku na další výjimečný kousek s tímto vozem nešlo odmítnout.

Na sedadlo spolujezdce vedle Terry Granta usedl motocyklový kaskadér Lee Bowers, který se zde během samotné akce příliš neohřál, protože předváděl artistické kousky na dveřích Jaguaru jedoucího po dvou kolech.

F-Pace připravený pro loňskou rekordní jízdu smyčkou a následně využitý i pro letošní vystoupení v Goodwoodu se od sériového vozu odlišuje především interiérem, z nějž je odstraněna většina obložení spolu se zadními sedadly a namísto toho je zde instalována ochranná klec a v zavazadlovém prostoru je instalována speciální palivová nádrž.

V případě exteriéru pak byla provedena prakticky jen úprava spodních partií vozu, kdy byl zakryt podvozek. Pro jednoduchou identifikaci vozu jedoucího po dvou kolech všemi diváky pak bylo na střechu i podvozek umístěno jméno modelu F-Pace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Londonbridge
27. 6. 2016 16:24
2 kolesa...
Jazda na 2 kolech nam tu teraz po referende ani tak nechybi ....
Avatar - Pekelná Micinka
27. 6. 2016 14:18
Kaskadér
A kdo to sledoval live z Goodwoodu, tak ví, že při jedné jízdě to kousek před cílem převrátil na bok, tedy spíš opřel o tu stranu, co je nakloněný. A pak jednou se krátce po startu vrátil zpět na všechny 4, přičemž se něco pokazilo, a z auta se začalo valit docela dost bílého dýmu, načež okamžitě produkci ukončili. Nevím, ale doufám, že to nesvědčí o nějaké slabé části vozu.

O tomhle mluvím, bohužel ta podstatná část chybí. [odkaz]